Zašto je Outlook jedini Microsoftov softver kojem CTRL + F služi za prosljeđivanje mailova umjesto pretraživanja?

Neke stvari na računalu uzimamo zdravo za gotovo. Kratice koristimo kako bi ubrzali rad na računalu, pa tako CTRL + F obično znači pretraživanje pojmova, tako je na većini Microsoftovih proizvoda, osim na Outlooku.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.07.2014. / 15:37

Zašto je Outlook jedini Microsoftov softver kojem CTRL + F služi za prosljeđivanje mailova umjesto pretraživanja?

Neke stvari na računalu uzimamo zdravo za gotovo. Kratice koristimo kako bi ubrzali rad na računalu, pa tako CTRL + F obično znači pretraživanje pojmova, tako je na većini Microsoftovih proizvoda, osim na Outlooku. 

Poznato je da Word, Excel, WordPad, Internet Explorer i Notepad koristi CTRL + F za pretraživanje, osim naravno Outlooka, na Outlooku CTRL + F znači prosljeđivanje mailova, a ako ste se pitali zašto je tome tako, odgovor leži u jednom od testera. 

Za vrijeme kada se Microsoftova ekipa bavila razvojem email klijenta, a bilo je to oko 1995. godine, tadašnjeg Exchangea, ova kratica služila je za pretraživanje, sve dok jedan beta tester nije tražio drugačije rješenje. Njegova ideja je bila da CTRL + F mora služiti za forward mailova, jer je tako bilo u programu kojeg je on koristio ranije.  

Beta tester je bio Bill Gates.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti