Zašto se toliko dugo čeka bijeli iPhone 4?

Unatoč pričama koje kruže raznim portalima i blogovima, bijelom iPhoneu 4 zasad nema ni traga ni glasa. Zašto je tome tako probali smo malo istražiti.

Zimo Zimo Zimo | 31.01.2011. / 15:34

Zašto se toliko dugo čeka bijeli iPhone 4?

Unatoč pričama koje kruže raznim portalima i blogovima, bijelom iPhoneu 4 zasad nema ni traga ni glasa. Zašto je tome tako probali smo malo istražiti.

Kad je Steve Jobs najavio iPhone 4, 7. svibnja prošle godine, isti je trebao stići u dvije boje, crna i bijela. No bijeli iPhone ni dan danas -- pola godine nakon objave još uvijek nije stigao u prodaju.

Prvo su izašle informacije kako je bijeli iPhone odgođen radi razlike u bijeloj boji plastike od nekoliko proizvođača. Nakon toga je bijeli iPhone primjećen u jednom od New Yorških kafića, i u to vrijeme Jobs je istaknuo kako bijeli iPhone stiže krajem prošle godine. No stigla je i nova 2011. i bijelog iPhonea još uvijek nismo vidjeli.

Naime, prema riječima Steve Wozniaka -- suosnivača Applea, razlog višestrukog odgađanja bijelog iPhonea 4 su problemi sa kamerom. U razgovoru sa Joshuom Topolskyem -- urednikom tech bloga Engadget, Wozniak je istaknuo kako je naručio djelova bijelog iPhone 4 od dječaka koji je na neki način uspio pribaviti djelove direktno iz tvornice Foxconn -- proizvođača Appleovih proizvoda.

Nakon što je sastavio iPhone, te pokušao fotografirati sa flashom, Wozniak je rekao kako je fotografija izgledala kao da je slikana kroz celofan, što potvrđuje glasine kako bijelo kučište propušta svjetlost kada se koristi flash.

Woz kaže kako problem stvara senzor udaljenosti, no nadodaje kako je Apple riješio taj problem i da će se bijeli iPhone ubrzo pojaviti u prodaji. Osim toga, bijeli iPhone 4 počeo se pojavljivati na stranicama AT&T i BestBuya.

Osim Applea, Woz je nahvalio i Android koji, kako kaže, ima nekoliko odličnih mogućnosti koje nedostaju kod iPhonea. To se odnosi na mogućnost glasovnog upravljanja, te Swype tipkovnice koja omogućuje brzo pisanje.

Sve u svemu izgleda kako ćete ipak morati još pričekati ukoliko je vaš izbor bijeli iPhone 4.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti