Završava li era CD-a?

Apple je na predstavljanju svojih noviteta ujedno prestavio i novi Macbook Air, koji dolazi sa operativnom sistemu na USB sticku. Nedavno je objavljena i nova inačica iTunesa 10 koja je dobila novi logo, koji mnogima - nije sjeo. Hoće li Apple 'ubiti' CD?

Zimo Zimo Zimo | 22.10.2010. / 10:15

Završava li era CD-a?

Apple je na posljednoj prezentaciji svojih noviteta ujedno predstavio i novi Macbook Air, koji dolazi sa operativnom sistemu na USB sticku. Nedavno je objavljena i nova inačica iTunesa 10 koja je dobila novi logo, koji mnogima - nije sjeo. Hoće li Apple 'ubiti' CD?

Vrlo vjerojatno. Vjerujemo da će CD/DVD kao medij ostati još jedno vrijeme, no ruku na srce kad ste zadnji put koristili CD? Vjerojatno mnogo rijeđe nego prije 2-3 godine. Poznato je kako je Apple uvijek gledao korak ispred svih, te tim određivao pravila igre. Ako se prisjetimo, Apple je prvi stavio USB i FireWire u računala kad su se svi čudili što će nam to. Sada je i polako počeo odbacivati i CD. Cloud computing raste rapidno i vrlo vjerojatno uskoro neće biti potrebe za pohranjivanjem podataka na CD ili DVD, već ćete sve staviti podatke na neki server (cloud).

Svi portali i blogovi pojavom novog Macbook Aira, pisali su o tome kako je Apple 'ubio' CD. No pronašli smo jedan zanimljiv članak na TechCrunch-u koji opisuje kako je Apple 'ubio' CD i prije objave Aira. Sjećate se kada je stigla inačica 10 iTunesa? Puno se pričalo kako je je stari logo bio bolji i ljepši. No pogledamo li sliku, vidjet ćemo da se glavna stvar - CD, sa prijašnjeg loga pretvorila u nešto sasvim novo.

Na kraju si postavljamo pitanje, jel Apple ponovo postavio nove standarde? Želimo čuti vaše mišljenje, budite slobodni ostaviti nam svoj komentar!

Photo via [TechCrunch]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti