Zbog igre izgubio ženu i posao: Rus tuži izdavača jer je postao ovisan o Falloutu 4

Rus je proveo tri tjedna igrajući Fallout, a tijekom tog vremena napustila ga je žena, izgubio je posao te sada ima zdravstvenih problema i sada za sve krivi izdavača igre

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2015. / 09:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Kini već neko vrijeme postoje kampovi za odvikavanje od video igara u koje roditelji šalju tinejdžere koji su postali ovisni o video igrama i cijele dane provode ispred TV-a i monitora igrajući video igre te im se čini kako je vojna stega u kampovima jedino što ih može izvući iz virtualnog gaming svijeta i vratiti u realnost. Koliko ovisnost o video igrama može biti opasna nedavno je saznao jedan 28-godišnji Rus koji je kupio video igru Fallout 4 na koju se toliko 'navukao' da je tri tjedna proveo igrajući gotovo bez prestanka i u tom je razdoblju prestao komunicirati sa ženom i prijateljima, nije išao na posao te je malo jeo i spavao. Tijekom ta tri tjedna u kojima je živio samo u virtualnom svijetu Fallouta, u stvarnom svijetu napustila ga je žena i ostao je bez posla, a ovaj gamerski maraton ostavio je posljedica i na njegovo zdravlje.

Prema onome što je objavljeno u medijima, čini se kako on uopće ne smatra da je sve što se dogodilo njegova krivica, već da je problem u izdavaču igre, odnosno izdavaču koji je igru lokalizirao za rusko tržište. Naime, on smatra kako su izdavači trebali upozoriti na moguću ovisnost o ovoj igri: 'Da sam znao kako je riječ o igru koja će izazvati takvu ovisnost, bio bih puno pažljiviji. Ne bih je kupio ili bi čekao da odem na godišnji odmor ili novogodišnje praznike'. Zbog svega što mu se dogodilo podigao je tužbu protiv Bethesda Game Studiosa i kompanije koja je igru lokalizirala za rusko tržište te od njih traži novčanu odštetu u iznosu oko sedam tisuća dolara. Na SlashGearu podsjećaju kako ovo nije prvi slučaj podizanja tužbe protiv izdavača igara zbog ovisnosti te su slični slučajevi zabilježeni ranije u SAD-u, no sud je sve te tužbe odbio.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti