Zbog inflacije i pada kupovne moći, najveći ruski mobilni operater počeo s prodajom rabljenih telefona

Među inim, dostupni su uređaji kineskih kompanija poput Xiaomija, Honora i Huaweija, kao i južnokorejskog Samsunga.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2022. / 16:30

Smartphone (Foto: Getty Images)

Svijet se potpuno promijenio nakon što je u veljači Rusija napala Ukrajinu te kroz inflaciju, poskupljenja i nestašice zemlje diljem svijeta osjećaju posljedice ovog sukoba. Te se posljedice, naravno, itekako osjećaju i Rusiji. Zbog inflacije pala je kupovna moć građana, a brojne zapadne tvrtke povukle su se s tog tržišta tako da im njihovi proizvodi više nisu dostupni. Svoju priliku iskoristili su kineski brendovi čija se prodaja udvostručila nakon što su zapadne tvrtke najavile povlačenje s tog tržišta.

Slika nije dostupna Ruski korisnici tuže Apple i traže kompenzaciju za “moralnu štetu”

Zbog takve situacije najveći ruski mobilni operater MTS počeo je s prodajom rabljenih pametnih telefona, kao i telefona koji su dostupni na velikim popustima (i do 50 posto) kako bi građanima omogućili kupovinu cjenovno povoljnijih smartphonea. Među inim, na popustima su dostupni uređaji kineskih kompanija poput Xiaomija, Honora i Huaweija, kao i južnokorejskog Samsunga.

Ovo je dobra prilika za našu kompaniju da korisnicima ponudi dodatan način uštede za kupovinu kvalitetnih proizvoda, komentirao je šef prodajne mreže MTS-a Pavel Sukhovarov te je dodao da su u Rusiji sada dostupni rabljeni gadgeti po malim cijenama.

Google Posljedice rata u Ukrajini: Google je prvi tehnološki div koji je podnio zahtjev za bankrotom

Na popustu su tako, među inim, uređaji koji su vraćeni dva tjedna od kupovine te oni s oštećenim pakiranjima, no MTS za njih daje garanciju od samo 90 dana. MTS je prošli tjedan prijavio pad prihoda za prvi ovogodišnji kvartal od čak 76 posto, za što su ponajviše okrivili rast kamata, kao i “trenutačno makroekonomsko stanje”.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti