Zbog udaljenog rada Amazon i Meta mijenjaju planove o izgradnji i najmu novih uredskih prostora

Amazon je pauzirao planove o izgradnji šest novih uredskih prostora, a kao i Meta, u New Yorku su promijenili planove o najmu novih zgrada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.07.2022. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U vrijeme kada mnogi zaposlenici zahtijevaju da svoje radno vrijeme provode u kućama, umjesto u uredima - bilo da je riječ o potpuno udaljenom ili hibridnom radu, čini se kako bi se potreba za uredskim prostorom mogla dodatno smanjiti. Pogotovo sada, kada je dio kompanija zbog trenutačne situacije i vjerojatne recesije, najavio smanjenje zapošljavanja, a neki čak i otkaze.

Teslina tvornica Problemi s povratkom u urede u Tesli: Nema dovoljno mjesta u uredima i na parkingu, a WiFi je spor

Amazon je tako odlučio stopirati gradnju ranije najavljenih šest uredskih zgrada u Bellevueu i Nashvilleu. Kompanija nije odustala od njihove gradnje, no odlučili su se na promjenu njihova dizajna kako bi ih prilagodili novim uvjetima, odnosno hibridnom načinu rada tako da će se vremenski rok njihova dovršetka produžiti. S obzirom na to da svi zaposlenici neće biti u isto vrijeme u uredima, već će dio biti u uredima, a dio doma, odnosno na nekom drugom (udaljenom) mjestu, u uredskim će zgradama biti potrebno manje mjesta.

Pandemija je značajno promijenila način na koji ljudi rade. Naši su uredi dugoročne investicije i želimo osigurati da su napravljeni na način da ispunjavanju potrebe naših zaposlenika u budućnosti, komentirali su iz Amazona povodom najave o pauziranju gradnje uredskih zgrada. Iz kompanije naglašavaju i kako pauziranje i odgoda izgradnje neće utjecati na njihove planove zapošljavanja koji za ta dva mjesta iznosi oko 30 tisuće novih poslova.

Slika nije dostupna Zaposlenici smatraju da su radom od kuće produktivniji, no nemaju isto mišljenje za svoje kolege

Također, prošli tjedan i Amazon i Meta su objavili kako će smanjiti potražnju za prostorom u New Yorku. Obje su kompanije ranije najavili širenje svojih uredskih prostora u tom gradu, no s vremenom su od nekih planova odustali, a neke su smanjili, kako bi se prilagodili novim uvjetima u kojima mnogi zaposlenici, kao jedan od najvažnijih uvjeta, traže mogućnost udaljenog ili hibridnog rada.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti