Želio brzo zaraditi na kriptovalutama pa ostao bez više desetaka tisuća kuna

Policija građane poziva na oprez i savjetuje da se dobro informiraju i potraže profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što ulože novac.

Martina Čizmić | 17.08.2022. / 15:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ulaganje u kriptovalute može biti veoma unosno, ali i skupo stajati onoga tko ne zna što radi. 

Policija je već u nekoliko navrata upozoravala građane da budu veoma oprezni prilikom ulaska u svijet kriptovaluta te da se dobro informiraju što i kako napraviti kako ne bi ostali bez svoga novca. 

Slika nije dostupna Još jedna žrtva prevaranata: Brođanin htio zaraditi na kriptovalutama pa ostao bez više od 350 tisuća kuna

Slika nije dostupna Umažanka htjela trgovati kriptovalutama pa ostala bez gotovo 200 tisuća kuna

Naime, u Policijsku upravu primorsko-goransku javio se 72-godišnjak koji je, želeći zaraditi na kriptovalutama, na kraju ostao bez 185 tisuća kuna. 

Spomenuti je u veljači ove godine stupio u kontakt s muškom osobom koja mu je ponudila ulaganje putem interneta u kripto valutu što je oštećeni i prihvatio. Tako je od veljače do srpnja godine uplatio novčani iznos od 185.000,00 kuna, a da nije primio isplatu zarade, ističe policija te građane poziva na oprez i savjetuje da se dobro informiraju i potraže profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što ulože novac.

Ponovno pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac, ističu iz policije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti