Želite se zasluženo odmoriti na godišnjem? Google kalendar zna kako

Osim što će posebno označiti te dane u kalendaru, Google će o odsustvu korisnika obavijestiti i svakoga tko bi u tom periodu s osobom želio dogovoriti sastanak.

Martina Čizmić | 29.06.2018. / 07:15

Ilustracija kalendar (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Velike tehnološke kompanije sve više vremena posvećuju dobrobiti svojih korisnika. Facebook i Apple uvode brojače koji će korisnicima reći kad su pretjerali s uporabom i natjerati ih da se malo odmore od pametnih telefona.

Na istom je tragu i Google, koji je uveo promjene u svog Google kalendar, a koje bi korisnicima trebale omogućiti da se tijekom godišnjeg odmora i izvan radnog vremena zaista i odmore od posla.

Google kalendar (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Tako je predstavljena opcija "izvan ureda", koju je moguće postaviti u kalendaru u one dane kad su korisnici na godišnjem odmoru ili putu. Osim što će posebno označiti te dane u kalendaru, Google će o odsustvu korisnika obavijestiti i svakoga tko bi u tom periodu s osobom želio dogovoriti sastanak.

Ako netko pošalje zahtjev za sastankom u periodu kad se korisnik nalazi na odmoru odnosno "izvan ureda", Google će preuzeti ulogu osobnog asistenta i odbiti poziv porukom koju korisnik sam sastavi.

Google kalendar (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Osim opcije "izvan ureda", Google se pobrinuo i za svakodnevni odmor. Naime, dosad je bilo moguće u Google kalendaru odrediti sate kad je korisnik na poslu, ali bi ti sati bili isti za svaki dan. S novim promjenama korisnici točno mogu odrediti sate tijekom kojih su na poslu, odnosno slobodni za sastanke, događanja i druge obveze. Za one koji rade u smjenama ili u neuobičajeno vrijeme ta će promjena biti i više nego dobrodošla.

Ako netko pošalje zahtjev za sastankom izvan tog vremena, dobit će automatsku poruku da je korisnik nedostupan.

Nažalost, te su opcije trenutno dostupne samo korisnicima G Suita, odnosno Googleova kalendara za poslovne korisnike. Hoće li i kada biti dostupne i za "obične" korisnike, trenutačno nije poznato.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti