Zlatna medalja za inovaciju za sustav za digitalno mjerenje tijela BodyMeasures

BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi.

Zimo Zimo | 16.06.2017. / 20:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na upravo završenoj najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017. održanoj u američkom Pittsburghu, hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures.

BodyMeasures je sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela, a sastoji se od 3D senzora, monitora i računala na kojem je instalirano BodyMeasures rješenje. BodyMeasures je inovativni softverski proizvod koji, u par sekundi, mjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd).

BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi, te upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Dodatna prednost u odnosu na druge metode je ta što se većina mjera, poput visine, mogu izmjeriti i u pokretu, bez da osoba stoji na mjestu.

Sustav ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/ objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

 

Veoma je jednostavan i lako ga mogu koristiti osobe svih dobnih skupina, kao i osobe s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice.

Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini BodyMeasures higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama.

Inače, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 22 godišnju tradiciju sjajnih nastupa. Na INPEX-u 2017 devet hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja, 9 zlatnih medalja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti