Znate li da Google Assistant za vas može rezervirati i kupiti kartu za autobus?

FlixBusove glasovne naredbe putem Google Asisstanta trenutno su dostupne na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Martina Čizmić | 12.04.2018. / 15:05

Google Assistant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kupovina autobusnih karata preko interneta i mobilnih uređaja više nije ništa neobično, no naručiti virtualnom asistentu da kupi kartu u vaše ime ipak je nešto novo.

FlixBus je ponudio upravo to. Uz pomoć umjetne inteligencije korisnici mogu kupovati autobusne karte putem virtualnog asistenta - Google Asisstant jednostavnom glasovnom naredbom.

Postavljanjem pitanja Google Asisstantu, korisnici FlixBusa mogu brzo i lako dobiti informacije o mogućim vezama, redu vožnje i trenutnim cijenama karata. Odabirom željenog putovanja, karta se može kupiti glasovnim naredbama koje su trenutno dostupne na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Od ožujka 2017. FlixBusova međunarodna mreža linija s više od 250.000 dnevnih veza integrirana je i u Google karte dok je Google asistent još jedan korak u razvoju i poboljšanju usluga.

Korisnicima FlixBusa želimo pružiti najbolji doživljaj putovanja putem inovativnih i digitalnih rješenja. Integriranjem FlixBus usluga u sustav virtualnog osobnog asistenta, Google Asisstanta, naši korisnici mogu lako rezervirati najbrže ili najpovoljnije putovanje FlixBusom putem glasovne naredbe ili primati pravovremene informacije dok putuju u našim zelenim autobusima, rekao je Daniel Krauss, suosnivač i CIO tvrtke FlixMobility GmbH.

Što prije tvrtke prepoznaju ovu vrstu marketinga, to je vjerojatnije da će se usavršiti u tom području, rekao je Malte Will, odgovoran za partnerstva usluge Google Assistanta. Veseli nas suradnja s FlixBusom koji je rano prepoznao ovaj potencijal i s kojim možemo zajedno oblikovati budućnost digitalnog asistenta.

Osim korisnih odgovora na često postavljena pitanja (FAQ), uključeno je i više od 800 jednostavnih FlixBusovih primjera glasovnih uzorka na tri jezika, svaki prilagođen specifičnim FlixBusovim kriterijima. Integracija također podržava multimodalnu upotrebu, tj. glas, tekst ili jednostavan klik, ovisno o tome koji uređaj korisnik upotrebljava za komunikaciju s Googleovim asistentom. Integraciju čini 250.000 dnevnih FlixBus veza prema više od 1.700 destinacija u 27 zemalja koje su korisnicima izravno dostupne od kuće u bilo koje vrijeme.

FlixBusova integracija trenutno je dostupna putem Google Assistanta na pametnim telefonima s Androidom. Za korisnike koji još ne upotrebljavaju Google Asisstanta, aplikacija se može preuzeti sa sljedećih linkova iOS i Android.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti