Znate li zašto iPhone ima baš 3.5 inčni zaslon? Zato jer je Steve mislio na sve

Jedna od stvari kojima nam se korisnici Androida vole hvaliti, posebno oni koji su nabavili novi Samsung Galaxy S II, jest 4,27 inčni zaslon

Zimo Zimo Ivan Klarić | 11.10.2011. / 11:01

Znate li zašto iPhone ima baš 3.5 inčni zaslon? Zato jer je Steve mislio na sve

Jedna od stvari kojima nam se korisnici Androida vole hvaliti, posebno oni koji su nabavili novi Samsung Galaxy S II, jest 4,27 inčni zaslon, koji je bolji za čitanje i gledanje video isječaka.

Pa naravno da je za čitanje bolji veći ekran, ali iPhone je ipak i dalje želja puno više ljudi nego što je to spomenuti Samsung.

Zašto? Pa svi su očekivali novi iPhone s većim zaslonom, ali 4S velik je kao i prethodni modeli!

Pokojni Steve Jobs napravio je od Applea, na krilima iPhonea kao najpopularnijeg gadgeta našeg vremena, najvrjedniji svjetski brand. Pa nije Steve slučajno izabrao 3,5 inčni zaslon. On je idealan!

Potrudio se na svom bloguu ovu enigmu objasniti poznati dizajner Dustin Curtis.

Veličina je važna kod plazme u našem dnevnom boravku, a kod mobilnog uređaja ipak veliku važnost pridajemo i funkcionalnosti. Tu na scenu stupa iPhoneov zaslon.

Uspoređujući iPhone s novim Samsungom Dustin je otkrio kako je Appleovim uređajem prilično jednostavno rukovati jednom rukom, dok je kod Samsungovog modela s većim zaslonom često potrebna i druga ruka.

(Slika je preuzeta s Dustinovog bloga. Galaxy S II ima zaslon veličine 4.27 inča,a na slici je riječ Dustinovoj maloj pogrešci.)

Dizajn iPhonea omogućuje korisniku da svaki dio zaslona, držeći uređaj u jednoj ruci, može dosegnuti palcem, dok to nije slučaj kod većeg Samsungovog zaslona.

Hodate ulicom, žurite, u jednoj ruci držite fascikle i knjige, dok drugom rukom nešto hitno morate pronaći na Google Maps. Nije li frustrirajuće kad ne možete jednostavno dosegnuti gornji desni kut Mapsa. Jednom rukom sve ćete obaviti na iPhoneu, dok će s Galaxy-em S II to biti malo teže.

3.5 inčni zaslon samo je jedna od odluka koje Apple proizvode čine Apple proizvodima, jedinstvenim i posebnim, kompaniju Apple najjačim svjetskim brandom, a pokojnog Steve-a najvećim tehnološkim inovatorom našeg vremena.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti