Znatiželjni srednjoškolci svoje će vještine budućnosti brusiti u Innovation Academy 2023.

Do sad je kroz Innovation Academy prošlo više od 700 srednjoškolaca, a ove će godine priliku da nauče nešto novo dobiti njih 180.

Martina Čizmić | 17.08.2023. / 16:00

Innovation Academy (Foto: Mislav Mesek)

Inovacijska akademija, odnosno Innovation Academy po sedmi se put održava u Zagrebu i okupit će znatiželjne srednjoškolce iz cijele Hrvatske. Radi se o svojevrsnoj ljetnoj školi koja tijekom tjedan dana srednjoškolcima omogućuje da izbruse i steknu vještine koje će im zasigurno dobro doći u budućnosti. 

Ovogodišnje izdanje održat će se od 21. do 25. kolovoza na Sveučilištu VERN, a kao i do sad, sudjelovanje za prijavvljene srednjoškolce je u potpunosti besplatno. Program organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) u partnerstvu s Uredom UNICEF-a u Hrvatskoj, Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj. 

Kako ističu iz HUKI-ja, cilj je programa razviti vještine budućnosti pa će sudionici programa tako moći programirati robota, kreirati web aplikaciju, osmisliti marketinšku strategiju, razviti svoju poduzetničku ideju i još brojne druge aktivnosti uključene u ukupno osam Innovation Academy modula: Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills, Future Skills, IT Genius – početni stupanj, IT Genius – napredni stupanj, Robotics, Master of Public Speaking.

Innovation Academy Ljetna škola u koju srednjoškolci idu s osmijehom: Innovation Academy uči ih kako biti vođa, poduzetnik, debatant, IT-evac…

Module vode mentori – mladi stručnjaci s iskustvom poučavanja, a naglasak svakog modula je na neformalnim metodama učenja, praktičnoj primjeni znanja, kritičkom razmišljanju i timskom radu. 

Do sad je kroz Innovation Academy prošlo više od 700 srednjoškolaca, a ove će godine priliku da nauče nešto novo dobiti njih 180. Za 30 polaznika
koji dolaze izvan Zagrebačke županije osigurane su putničke stipendije koje pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu.

Innovation Academy se odvija u okviru programa ZABUM – Za budućnost mladih, programa za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti