'Zreli smo za promjene. Iznimno sam sretan zbog toga'

Iako se Hrvatska raste približila Domoljubnoj koaliciji, niti jedna od ovih koalicija neće imati saborsku većinu bez dogovora i potencijalne suradnje s MOST-om.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.11.2015. / 12:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 

Nakon obraćanja Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka u svojim izbornim stožerima, odnosno govora Kolinde Grabar Kitarović, veliki dio ljudi ugasio je računala i telefona i otišao na spavanje s uvjerenjem kako je Domoljubna koalicija u solidnoj prednosti u odnosu na koaliciju Hrvatska raste, pogotovo što je iskustvo prošlih izbora govorilo da je pri kraju zbrajanja glasova broj glasova HDZ-u uvijek rastao.

No, dok su jedni slavili pobjedu, a drugi razmišljali o tome što mogu ponuditi Boži Petrovu, dio korisnika na Twitteru upozoravao je kako je u Zagrebu obrađeno tek nešto više od 50 posto listića tako da još ništa nije gotovo. 'Triler se nastavlja', 'Ako me večeras srčani ne strefi nikad neće', neki su od komentara s Twittera koji najbolje opisuju situaciju nakon što su objavljeni novi rezultati prema kojima se prednost Domoljubne koalicije smanjila.

Nakon što je prebrojena većina glasova, brojni korisnici Twittera pohvalili su anketno istraživanje čiji su rezultati objavljeni još u 19 sati i za koje su mnogi rekli da ne pokazuje pravu sliku stvari, no pokazalo se da su ovog puta ankete bile potpuno u pravu.


'Je li Karamarko prije vremena rezao tortu?', upitao je na Twitteru Filip Jerković i dodao 'Karamarko zanimaju li te sada mostovi i mostići?'.

Iako se situacija popravila u korist SDP-a i koalicije Hrvatska raste, i dalje ostaje činjenica kako ključeve sastavljanja Vlade drže Božo Petrova i MOST.

Pitanje o tome što će odlučiti Petrov sigurno će dominirati medijima i političkom scenom sljedećih dana, a neki korisnici Twittera već su ponudili rješenje te zahtijevaju javno sučeljavanja Milanovića i Karamarka kojima bi Petrov trebao postavljati konkretna pitanja i na temelju njihovih odgovora odlučiti s kim će surađivati, dok dio njih ne želi nikakve razgovore niti suradnje i poručuju im da ostanu pametni i dosljedni sebi jer bi se 'stvarno nešto dobro moglo desiti'.

Rezultati izbora ipak su pokazali kako na hrvatskoj političkoj sceni ima mjesta za promjene i treću opciju te kako ovog puta o budućnosti Hrvatske neće odlučivati samo HDZ ili SDP, već će i oni morati pristati na uvjete koje će im postaviti MOST, a od kojih će, nadamo se, profitirati cijela Hrvatska.

Osim komentara o politici, MOST-u i nagađanjima o sljedećim potezima Karamarka i Milanovića, korisnici Twittera sinoć su se zabavljali i s fotografijama iz HDZ-ovog izbornog stožera te je prema nekima pravi pobjednik jučerašnjih izbora – 'deda s pivom na glavi'.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti