Osnivač Facebooka i svima dobro poznat Mark Zuckerberg, pristao je sa 15 ostalih milijardera ovog svijeta, kako će veći dio svog bogatstva poklonti u humanitarne svrhe, piše Wall Street Journal.

Mark Zuckerberg (26), Steve Case (osnivač AOL-a) i investitor Carl Icahn potpisali su ugovor “Giving Pledge” kojim se odriču svog djela bogatstva kako bi ga donirali u humanitarne svrhe.

Osim njih u ovoj eliti nalaze se i dobro poznata imena poput Larry Ellisona (Oracle), George Lucasa (filmski direktor), Michael Bloomberga, te ostalih. “Giving Pledge” organizacija je utemeljena od strane Bill Gatesa i Warren Buffetta.Na popis se upisao i suosnivač Facebooka Dustin Moskovitz, koji trenutno radi no svom novom projektu Asana.

Zuck koji je osnovao Facebook u svojoj sobi na Harvardu, prije nego je odustao od faksa i radio počeo raditi puno radno vrijeme na svom projektu, jedan je od najmlađih milijardera, dok Forbes procjenjuje da je Mark 'težak' oko  6.9 milijarde dolara.

Njegovo vlasništvo nalazi se u vlasničkom udjelu tvrtke koja još uvijek nije na popisu tržišta dionica pa je tako njegovo bogatstvo samo teoretski, zasad.

Photo [WSJ]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju