Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg kaže da revidira pravila o sadržaju na toj društvenoj mreži, suočen sa snažnim negativnim reakcijama velikog broja ljudi zbog objave američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojemu se prijeti prosvjednicima protiv rasistički utemeljenog policijskog nasilja.

Facebook nastoji poboljšati politiku sadržaja na društvenim mrežama, istovremeno gradeći proizvode za promicanje rasne pravde, objavio je Zuckerberg u petak.

Taj Zuckerbergov post objavljen je nakon što se Facebook suočio sa širokim negativnom kritikom, uključujući i vlastite zaposlenike, zbog svoje odluke da bez posebne oznake objavi kontroverzne postove predsjednika Donalda Trumpa u kojima je on prozvao i prijetio prosvjednicima protiv policijskog nasilja nakon ubojstva Georgea Floyda.

Znam da mnogi od vas misle kako smo prošloga tjedna trebali na neki način označiti predsjednikove postove, napisao je Zuckerberg u postu na blogu, govoreći o svojoj ranijoj odluci da ne smije ukloniti zapaljiv Trumpov post koji sadrži frazu kad počne pljačkanje, počinje i pucanje.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju