Zuckerberg kod Macrona dogovarao budućnost Facebooka

Zuckerberg se nada kako će u suradnji s vladama diljem svijeta uspjeti riješiti problem objave nepoćudnog sadržaja na Facebooku.

Martina Čizmić | 11.05.2019. / 08:18

Mark Zuckerberg (Foto: © European Union 2018 - Source : EP) (Foto: © European Union 2018 - Source : EP)

Glavni ravnatelj Facebooka Mark Zuckerberg je u petak nakon razgovora s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom rekao da je "ohrabren i optimističan" u vezi zakonodavstva koje francuske vlasti razmatraju u vezi društvenih mreža.

Nadam se da bi to mogao biti model za Europsku uniju, izjavio je Zuckerberg tijekom kratkog susreta s novinarima u Parizu.

Danas sam od francuske vlade saznao njihove preporuke za novi model koji bi postavio pravila za ono što smatramo štetnim. To bi stvorilo konzistentniji pristup u industriji i osiguralo da su kompanije odgovorne za implementaciju tih standarda. Iako sam siguran da se nećemo složiti oko svega, važno je da se dogovorimo - ljudi koriste različite internetske servise i internet bi trebao biti platforma kojoj svi mogu pristupiti pod istim uvjetima. Ovo je naša prva službena suradnja s vladom i nadamo se da ćemo isti proces moći proći i s drugim zemljama, zapisao je na svom profilu na Facebooku nakon susreta, Zuckerberg.

Neposredno prije susreta državno tajništvo za digitalni razvoj je objavilo izvješće o "odgovornosti društvenih mreža" koje su sastavili francuski dužnosnici kojima je posljednjih mjeseci Facebook otvorio svoja vrata.

Oni predlažu osnivanje neovisnog administrativnog tijela u svakoj europskoj državi, koje bi bilo zaduženo pratiti kako društvene mreže poštuju načelo "transparentnosti" u utvrđivanja prioriteta i u moderiranju sadržaja koje objavljuju korisnici.

Mark Zuckerberg je u članku koji je objavilo nekoliko listova u svijetu 30. ožujka pozvao vlade da preuzmu "aktivniju ulogu" u reguliranju interneta.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti