Zuckerberg priznao da je pogriješio!

'Najveći broj stvari koje sam učinio bile su greške. Bit ćete uspješni ako ispravite barem nekoliko stvari', izjava je Marka Zuckerberga tijekom javnog obraćanja zaposlenima.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.12.2014. / 14:33

Zuckerberg priznao da je pogriješio!

"Najveći broj stvari koje sam učinio bile su greške. Bit ćete uspješni ako ispravite barem nekoliko stvari", izjava je Marka Zuckerberga tijekom javnog obraćanja zaposlenima.

Facebook svakog tjedna održava javne sastanke na kojima zaposlenici Zuckerberga mogu pitati sve što ih zanima o viziji i strategiji kompanije.

Jedna nedavna greška koju je osnivač Facebooka spomenuo za vrijeme zadnjeg sastanka je kontroverzni eksperiment koji je prošle godine izazvao ljutnju korisnika ove društvene mreže. Kritičari su eksperiment o manipuliranju emocijama ocijenili neetičnim i složili se da je tim Facebooka za prikupljanje podataka otišao predaleko.

"Nije neuobičajeno da Facebook ispituje i testira korisnike i provjerava kako reagiraju na promjene u opcijama na platformi, ali je ovaj put evaluaciju eksperimenta trebalo izvesti puno pažljivije", smatra Zuckerberg.

No, on ipak većinu vremena ne provodi žaleći zbog učinjenih grešaka, već se fokusira na to da bude proaktivan, a ne reaktivan lider.

"Budući da se svaki dan nešto događa, vrijeme bih mogao trošiti samo na reakcije. Međutim, ja biram proaktivan rad na stvarima koje želim ostvariti", izjavio je.

Jedan od njegovih nedavnih proaktivnih pothvata je edukacija o preduzetništvu organizirana za srednjoškolce. "Puno sam naučio od djece", istaknuo je.

Foto: Flickr

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti