Amerikanka se šokirala kada je saznala da je protiv nje podignuta optužnica jer nije vratila videokazetu podignutu 1999. godine

Iako je videoklub zatvoren još 2008. godine, optužnica protiv Amerikanke koja nije vratila videokazetu podignutu 1999. sve donedavno bila je aktivna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2021. / 12:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U vrijeme prije streaminga i digitalnih videoteka u kojem nam je sve dostupno odmah, uz nekoliko dodira po ekranu ili daljinskom upravljaču, posudba filmova bila je malo kompliciranija i za nju smo morali ustati s kauča i prošetati do prave videoteke. Iako se današnjoj generaciji Z to čini nezamislivim, pretraživanje filmova na policama videoteka, čitanje sadržaja s omota bez mogućnosti pregledavanja recenzija i ocjena na IMDb-u i drugim internetskim stranicama imalo je svojih prednosti.

No osim što je bilo potrebno prošetati se do videoteke i podići film, dan nakon toga (ili 2-3 dana, ovisno o broju posuđenih filmova), trebalo je ponovno otići u videoteku i vratiti filmove (niste smjeli zaboraviti vratiti traku na početak filma) ili ste morali platiti zakasninu. Kakvih ste problema mogli imati sa zakasninom, na svojoj je koži osjetila jedna Amerikanka koja je optužena da je videokazetu sa serijom “Sabrina, mala vještica” podignula u lokalnom videoklubu još 1999. godine i nikada je nije vratila.

Da ima problema sa zakonom, saznala je 22 godine poslije kada je nakon udaje htjela promijeniti prezime na vozačkoj dozvoli. Naime, službenici Odjela za motorna vozila u Teksasu upozorili su je da je u saveznoj državi Oklahoma, gdje je prije živjela, protiv nje 2000. podignuta "kaznena prijava zbog pronevjere iznajmljene imovine". Videoteka koja ju je tužila svoja je vrata zatvorila 2008., no optužnica protiv Carol McBride ostala je aktualna.

U razgovoru s medijima Carol je rekla kako ona nikada nije gledala seriju o maloj vještici te nije podigla kazetu zbog koje je protiv nje podignuta optužnica. Krivac je vjerojatno muškarac s kojim je tada živjela te je vjerojatno ona samo bila član videoteke, dok je on kazetu podigao na njezino ime. No osim neugodnosti prilikom promjene vozačke dozvole, čini se kako ju je neodgovornost tog muškaraca više puta stajala i posla. Naime, tijekom protekla dva desetljeća otpuštena je s nekoliko poslova bez ikakva razloga, pa vjeruje kako bi to moglo biti upravo zbog njezine “kriminalne” prošlosti.

Srećom, nakon što je objasnila svoj slučaj, sud je nakon više od dvadeset godina odbacio optužnicu, pa joj je sada dosje, barem što se tiče tužbe zbog videokazete, napokon čist.

Izvor: Gizmodo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti