Dell predstavio nova rješenja koja će poboljšati učinkovitost i sigurnost hibridnog rada

Dellovi uređaji i rješenja namijenjeni su tvrtkama i korisnicima koji rade iz ureda i kuće, a fokusirana su na sigurnost, povezivost i kolaboraciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2022. / 15:21

Rad od kuće i hibridni rad postaju sve popularniji, a taj trend pokušavaju pratiti i tehnološke kompanije predstavljajući proizvode i rješenja usmjerene upravo na takav tip rada. Proizvode namijenjene tom tržištu ovaj je tjedan predstavio i Dell, a oni uključuju nove modele inteligentnih računala, dodatne opreme, softvera i servisa.

Kako je u objavi za medije naglasio Ed Ward, predsjednik odjela Client Product Group Della, s novim proizvodima u prvi su plan stavili suradnju, inteligentna rješenja i sigurnost, s povećanom pažnjom na zadovoljavanje različitih potreba korisnika danas i u budućnosti.

Od predstavljenih noviteta, posebno treba izdvojiti integrirani softverski paket Dell Optimizer baziran na umjetnoj inteligenciji koji je moguće modularno instalirati, gdje korisnici i IT administratori mogu samostalno na fleksibilan način odabrati koje značajke treba instalirati. Ovaj paket nudi nekoliko opcija fokusiranih na privatnost, povezanost i suradnju poput značajke inteligentne privatnosti za skrivanje osjetljivih informacija na njihovom zaslonu ako se detektira uljez u sustavu.

Također, podržana je i simultana multi-network konekcija koja korisnicima omogućuje povezivanje na dvije žičane ili bežične mreže odjednom za brži transfer podataka i preuzimanje, a pruža do 30% manju latenciju te manje bufferinga. U segmentu suradnje Dell Optimizer donosi poboljšano uklanjanje pozadinske buke, dodatno smanjujući pozadinsku buku za korisnika i druge u pozivu.

Što se hardverskih noviteta tiče, Dell je predstavio prijenosna računala s novim Intelovim Core procesorima 12 generacije. Model Latitude 9430 je ultra-premium prijenosno računalo ili 2-u-1 model za koji u Dellu kažu da je najmanje 14-inčno poslovno računalo na svijetu, zatim Latitude 7330 Ultralight kojeg su u kompaniji opisali kao "najmanje i najlakše 13.3-inčno 16:9 prijenosno računalo na svijetu s težinom od samo 0.967 kg", dok nova Latitude 7000 serija prijenosnih računala donosi više performanse procesora te opcije za DDR5 memoriju, dok se u isto vrijeme unapređuje sustav hlađenja te akustika.

Što se tiče rješenja za profesionalne radnike u pojedinom području i kreativce, Dell je predstavio nove prijenosne radne stanice i rješenja unutar ekosustava - Precision 5470 14-inčnu prijenosnu radnu stanicu te Dell UltraSharp 32 i 27 4K USB-C monitore.

Predstavljen je i Dell Dual Charge Dock, priključna stanica sa stalkom za bežično punjenje za pametne telefone s Qi podrškom te bežične slušalice koje mogu podržati do dva 4K monitora, Dell Thunderbolt Dock koji sa svojim modularnim dizajnom podržava jednostavnu nadogradnju iz prijašnje generacije i idealan je za povezivanje višestrukih 4K zaslona te Dell Universal Dock koji omogućava konzistentno iskustvo za bilo koje USB-C prijenosno računalo te visok broj ulaza za priključke u jednom univerzalnom postolju.

Prilikom najave novih proizvoda iz Della su naglasili kako su veliki naglasak stavili na sigurnost pa njihova računala dolaze sa softverskom zaštitom koja djeluje i izvan operativnog sustava za obranu od aktualnih i budućih prijetnji. Svako novo Dell Latitude računalo sada koristi i povratnu točku za samostalno popravljanje kako bi se operativni sustav jednostavno vratio na prethodnu razinu nakon katastrofalne pogreške.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti