Disney najavio povećanje cijena svojih streaming servisa, evo što to znači za pretplatnike u Hrvatskoj

Za razliku od ranije spomenutih europskih zemalja, u Hrvatskoj je u ponudi samo jedna vrsta pretplate s fiksnom cijenom.

Martina Čizmić | 11.08.2023. / 11:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef Disneya Bob Iger najavio je povećanje cijene pretplate Disneyevih streaming servisa i to za čak 20 posto. Uz to što će cijene mjesečne i godišnje pretplate biti više, korisnici u Europi će od 1. studenog uz standardne i premium planove pretplate na izbor imati i standardnu pretplatu s oglasima.

Kako su priopćili iz Disneya, novu standardnu pretplatu s oglasima, lansirat će u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj, Norveškoj, Švedskoj i Danskoj.

Uvođenje plana podržanog oglasima označava sljedeću evoluciju za Disney+ u Europi, budući da pružamo veći izbor za naše klijente i naše vrhunske partnere za oglašavanje. Disney+ nastavlja postavljati izdvaja se u današnjem krajoliku strujanja, nudeći vrijednost bez premca, žanrovski definirane TV serije i filmske hitove smještene unutar jednostavnog i besprijekornog iskustva, istaknuo je predsjednik The Walt Disney Company EMEA, Jan Koeppen.

Iz Disneya pojašnjavaju kako će "postojeći korisnici ostati u svojoj trenutnoj pretplati, koja će se preimenovati u Disney+ Premium i imat će opciju prebacivanja na Standardni plan ili Standardni s oglasima (osim gdje je navedeno). Postojećim korisnicima koji se odluče ne prebaciti bit će naplaćena nova cijena počevši od njihovog sljedećeg ciklusa naplate 6. prosinca ili nakon toga".

Što se tiče Hrvatske, i tu dolazi do povećanja cijena. Umjesto dosadašnjim 7,99 eura mjesečno (odnosno 79,90 eura godišnje), od 1. studenog za nove pretplatnike, odnosno od 6. prosinca za postojeće pretplatnike mjesečne pretplate stajati će 9,99 eura (odnosno 99,90 eura za godišnju pretplatu). Pretplatnici koji su već platili godišnju pretplatu, novu će cijenu platiti kad im postojeća istekne.

Za razliku od ranije spomenutih europskih zemalja, u Hrvatskoj je u ponudi samo jedna vrsta pretplate s fiksnom cijenom. No, treba istaknuti kako povećanje cijena nije isto u cijeloj Europi. Tako će, primjerice ona u Mađarskoj iznosti nešto više od 8 eura, u Turskoj oko 2,19 eura, dok će u Austriji i Irskoj iznositi čak 10,99 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti