Infobip udružio snage s teleoperaterima: Grade ekosustav koji će dodatno osigurati i zaštititi korisnike

Provjera identiteta korisnika odvija se u samo nekoliko sekundi.

Martina Čizmić | 18.05.2022. / 12:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici telekomunikacijski usluga u Hrvatskoj, uskoro bi mogli biti dodatno zaštićeni zahvaljujući novom, naprednom identifikacijskom ekosustavu osmišljenom da im pruži dodatnu razinu sigurnosti i zaštite.

Kako su objavili iz Infobipa, u suradnji s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska,  implementirat će, po prvi put na hrvatskom tržištu, Infobipovo sigurnosno rješenje za mobilnu autentifikaciju Mobile Identity. Ono će biti dostupno poslovnim korisnicima u bankarstvu, maloprodaji i javnom sektoru, a sve kako bi krajnji korisnici na raspolaganju imali sigurno i besprijekorno iskustvo pristupanja i izvršavanja transakcija na web i digitalnim aplikacijama.

Iz Infobipa napominju kako je porast prijevara tijekom posljednje dvije godine pokazao nužnu potrebu brandova za ulaganjem u sigurnost. Iako dvostruka autentifikacija (2FA) putem elektronske pošte, SMS-a ili push notifikacija osigurava da kompanija može verificirati krajnjeg korisnika, ona donosi sa sobom i potrebu korisnika za mijenjanjem komunikacijskog kanala, te unosa korisničkog imena i lozinke kako bi potvrdio autentifikaciju, čime se remeti korisničko iskustvo.

Mobile Identity pak, brandovima omogućuje lako identificiranje korisnika preko mobilnog broja u svakoj fazi korisničkog putovanja - od same aktivacije računa i uključivanja pa do plaćanja i preuzimanja aplikacije. Cijeli proces identifikacije korisnika događa se sigurno, brzo i u pozadini, bez potrebe da korisnik unosi kontrolni kod.

Naše rješenje za mobilni identitet pomaže brandovima da pružaju svojim korisnicima besprijekornu zaštitu njihovih podataka, te ujedno štite brand od neovlaštenog pristupa njihovim uslugama. Sve ovo odvija se u roku svega par sekundi, bez da korisnici imaju doticaj s cijelim procesom, što dovodi do vrhunskog korisničkog iskustva. Rješenje smo već implementirali kod nekih od vodećih telekom operatera kao što su Vodafone i Telekom Deutschland u Njemačkoj, te operaterima u Latinskoj Americi, što je primjerice dovelo do povećane razine sigurnosti kod najvećih korisnika koji su ujedno i najveći lokalni pružatelji financijskih usluga, poručio je Mijo Soldin, Infobipov dopredsjednik za telekom strategije i partnerstva.

Mobile Identity omogućuje Silent Mobile verifikaciju, odnosno mogućnost brandova za provjerom svojih korisnika na jednostavan i nenametljiv način, kao i provjeru zamjena SIM kartica (SIM-Swap), koja u realnom vremenu prepoznaje je li SIM kartica zamijenjena, štiteći tako krajnje korisnike od ovog rastućeg oblika prijevare.

Hrvatski Telekom kao vodeća telekomunikacijska kompanija i digitalni predvodnik u Hrvatskoj kontinuirano radi na razvoju inovativnih rješenja kojima podiže standarde sigurnosti. U suradnji s Infobipom sudjelujemo u implementaciji Mobile Identity usluge u Hrvatskoj kojom ćemo omogućiti značajnu zaštitu podataka krajnjih korisnika, zaštititi brendove od neovlaštenog upada i time značajno povećati razinu sigurnosti na domaćem tržištu. Uvođenjem ovog sigurnosnog rješenja poboljšavamo cjelokupno korisničko iskustvo i još jednom pokazujemo našu posvećenost pružanju podrške korisnicima, izjavila je Ivana Beli Oštarčević, direktorica sektora za razvoj i upravljanje portfeljem ICT usluga u Hrvatskom Telekomu.

. Kao lider u digitalnoj transformaciji, osiguravamo kompletnu cyber zaštitu i infrastrukturu poput najveće i najbrže optičke mreže, pouzdane i sigurne 5G mobilne mreže te najmodernijeg podatkovnog centra u regiji. Drago nam je što gradimo suradnju s prvim hrvatskim jednorogom, s ciljem razvijanja naprednog sigurnosnog ekosustava za zaštitu naših korisnika diljem Hrvatske, istaknuo je Daniel Šimić, glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti