Moderna ispituje cjepivo protiv omikrona

Američka farmaceutska kompanija Moderna objavila je u četvrtak da je u SAD-u počela drugu fazu ispitivanja dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje, koje uključuje njihovo cjepivo protiv COVIDA-19 i potencijalno cjepivo protiv omikron varijante koronavirusa.

Hina | 17.03.2022. / 21:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Novim dvovalentnim cjepivom cijepljen je prvi sudionik druge faze ispitivanja, a očekuje se da će se uključiti oko 375 sudionika na 20 ispitivačkih mjesta u SAD‑u, priopćila je farmaceutska kompanja.

Drago nam je da smo počeli ovo ispitivanje našeg potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje koje uključuje naše potencijalno cjepivo protiv varijante omikron i naše cjepivo protiv bolesti COVID‑19, izjavio je izvršni direktor tvrtke Moderna Stéphane Bancel.

Ustvrdio je da njihova platforma, utemeljena na tehnologiji mRNA, omogućuje brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama virusa.

U Moderni očekuju da će njihovo cjepivo biti spremno za iduću sezonu docjepljivanja.

Dobivalo bi se u jednoj docjepnoj dozi, a namijenjeno je starijima od 18 godina koji su primarno cijepljeni i primili booster dozu prije više od tri mjeseca.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti