Niste sigurni što je s vašom kaznom za prebrzu vožnju? Provjerite na web-stranicama MUP-a

Iz MUP-a ističu kako je nova usluga razvijena u sklopu projekta „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, a najavili su da će uskoro biti dostupne i nove usluge.

Martina Čizmić | 16.10.2020. / 12:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je novu uslugu za građane, ali i strance. Od danas je na internetskim stranicama MUP-a i u sustavu e-Građani moguće u samo nekoliko trenutaka provjeriti je li osoba počinila kakav prometni prekršaj, dostaviti tražene informacije o vozaču i vozilu, ali i informacije o plaćanju kazne.

Kako ističu iz MUP-a, aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutačno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje tih mogućnosti na ostale prekršaje.

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava e-Građani, pojašnjavaju iz MUP-a.

Kako bi građani pristupili novoj usluzi, potrebno je na internetskim stranicama MUP-a, u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku, odabrati Obavijest o prekršaju u prometu. Osim toga, na istom mjestu moguće je provjeriti i status vozačke dozvole.

Iz MUP-a ističu kako je nova usluga razvijena u sklopu projekta „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, a najavili su i da će uskoro biti dostupne i nove usluge.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti