Pogledajte impresivne snimke erupcije vuklana na Islandu snimljene - dronom

Iako su snimke zaista impresivne, islandske vlasti upozorile su sve koji bi željeli to ponoviti, da to baš i nije najpametnija ideja.

Martina Čizmić | 22.03.2021. / 10:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Islandski fotograf Bjorn Stein-grade iskoristio je jedinstvenu priliku i odlučio snimiti posebne fotografije vulkana Fagradalsfjall koji je eruptirao na Islandu. No, umjesto snimanja samo fotoaparatom, Stein-grade upotrijebio je i dron kojim je nadlijetao vulkan te snimio video iz posebne, ptičje perspektive.

Nevjerojatne snimke koje je napravio objavio je na svom Instagramu i odmah pobudio pozornost brojnih zaljubljenika u fotografiju, ali i znanstvenika koji proučavaju vulkane.

 

 

Naime, rijetke su snimke koje omogućuju znanstvenicima zaviriti u samo srce vulkanskog kratera, a Stein-grade uspio je uhvatiti i trenutak izbacivanja lave u zrak.

Slika nije dostupna Unatoč spektakularnim prizorima, erupcija vulkana na Islandu ne zabrinjava znanstvenike

Slika nije dostupna Tlo na Islandu podrhtavalo je noćas punih 20 minuta, a nakon toga ih je pogodio niz potresa: "Kao da valjak prolazi ispred kuće"

Unatoč impresivnim snimkama i jedinstvenom pogledu na ovu prirodnu pojavu, vlasti na Islandu nisu bile previše sretne s tim snimkama, te su upozorile sve koji bi željeli učiniti isto, da se ipak suzdrže od takvih pothvata jer je područje oko aktivnog vulkana itekako opasno.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti