S primjenom novih uvjeta prodavači na eBayu više neće moći koristiti PayPal

Dio korisnika eBaya čak je najavio da će, zbog stupanja na snagu novih uvjeta, odustati od korištenja tog servisa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2021. / 16:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S današnjim danom stupila su na snagu nova pravila korištenja eBaya koja donose jednu veliku promjenu koja se odnosi na plaćanje putem PayPala. Naime, prema tim pravilima, prodavačima će novac biti uplaćivan direktno na njihov bankovni račun, a ne putem PayPala. Što se kupaca tiče, oni će i dalje za plaćanje moći koristiti PayPal, no taj novac onda neće sjesti na račun na PayPalu prodavatelja, već na njihov bankovni račun.

Slika nije dostupna Osnivači YouTubea, LinkedIna, Elon Musk i Peter Thiel: "Mafija" koja upravlja tehnološkom scenom puna dva desetljeća

S novim pravilima, dakle, na snagu će stupiti značajne promjene u partnerstvu eBaya i PayPala koje traje skoro 2 desetljeća. Podsjetimo, još 2002. eBay je preuzeo PayPal, da bi 2015. došlo do razdvajanja u dvije posebne kompanije.

Ono što se mijenja s novim pravilima je da se u procesu transakcije više neće zaračunavati provizija PayPala, već će proviziju (koja bi trebala biti malo veća) uzimati eBay. Što se samih korisnika tiče, iz eBaya kažu da će oni i dalje plaćati iste cijene kao i do sada, a možda i nešto niže. No jedna od promjena na koju korisnici eBaya ipak trebaju računati je da će za provedbu plaćanja sada trebati dva dana, u odnosu na jedan dan koliko je obično trebalo PayPalu, objašnjavaju na BBC-u.

Slika nije dostupna Suosnivač Paypala uvjeren: "Ovo je najbolje vrijeme za pokretanje kompanije"

S takvom promjenom nisu svi oduševljeni te su neki korisnici na forumima na eBayu već najavili kako će prestati koristiti taj servis jer ne žele eBayu dati informacije o njihovom bankovnom računu. Za one koji ne pristanu na nova pravila i odbiju, eBay može ukloniti njihove ponude sa svoje stranice.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti