Samsung predstavio jedan od najiščekivanijih telefona 2020. - preklopni Galaxy Z Flip

Samsung je predstavio još jedan uređaj s fleksibilnim ekranom - ovaj se put radi o preklopnom Galaxy Z Flipu.

Martina Čizmić | 11.02.2020. / 20:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako se o Samsungovom novom preklopnom telefonu znalo gotovo sve i prije službenog predstavljanja, ipak su uspjeli sakriti neke sitnice s kojima su iznenadili okupljene na Galaxy Unpacked 2020 događanju u San Franciscu. 

Tako je najviše zanimanja, logično, izazvalo je staklo koje je Samsung koristio za ekran na novom uređaju. Galaxy Z Flip ima Infinity Flex zalson izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG), a entrirana kamera u ravni zaslon, bez otvora i drugih smetnji omogućava korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, po prvi put u odnosu 21.9:9.

Ohrabreni smo pozitivnim reakcijama na Galaxy Fold, a naš idući korak je Galaxy Flip Z. Pri kreiranju preklopne kategorije korisnicima nastojimo predstaviti novi oblik, zaslon i ono najvažnije – novu vrstu mobilnog iskustva. Zahvaljujući jedinstvenom preklopnom dizajnu i korisničkom iskustvu, upravo Galaxy Z Flip, redefinira postojeće mogućnosti mobilnih uređaja, rekao je TM Roh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics.

Kako podsjećaju iz Samsunga, Galaxy Fold definirao je potpuno novu kategoriju preklopnih uređaja, dok Galaxy Z Flip, kao prvi uređaj iz Z serije, predstavlja novi portfelj uređaja koji potvrđuju posvećenost Samsunga vrhunskim tehnologijama i novom korisničkom iskustvu.

Nova šarka ima dualni CAM mehanizam koje čini svako otvaranje i zatvaranje stabilno i jednostavno, a uređaj može ostati otvoren pod različitim kutovima, poput zaslona prijenosnog računala. Također, Hideaway Hinge sustav integrira i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koja korsti inovativna najlonska vlakna za čuvanje uređaja od prljavštine i prašine.

Kada je Galaxy Z Flip otvoren pruža mogućnost kreiranja selfija uz znatno širu sliku, sudjelovanja u nesvakidašnjim video razgovorima uz Google Duo i sve to bez upotrebe ruku. Kada je otvoren, zaslon uređaja se automatski dijeli na dva zaslona veličine 4 inča, što omogućuje gledanje fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj. 

Zbog svog dizajna, Galaxy Z Flip stoji samostalno tako da omogućuje snimanje i fotografiranje u pokretu - od grupnih fotografija s podešenim vremenom, do živopisnih noćnih snimaka, bez upotrebe bljeskalice. Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano i to zahvaljujući snimanju videozapisa u omjeru 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu kako biste snimili Night Hyperlapse videozapise ili živopisne snimke pri slabom svjetlu, uz noćni način rada.

Bez obzira na to je li Galaxy Z Flip zatvoren ili otvoren, nijedna poruka, poziv ili podsjetnik neće proći neopaženo. Samo jednim pogledom na zaslon možete provjeriti datum, vrijeme, status baterije ili pak odgovoriti na poziv i pregledati poruke, čak i onda kada je telefon zaklopljen. Zahvaljujući opciji Multi-Window Tray više nije nemoguće raditi nekoliko stvari istovremeno. 

S obzirom na to da je jedan od Galaxy uređaja, Z Flip donosi sve prednosti ovog ekosustava, ali u potpuno novom obliku. Odlikuju ga dobro poznate, vrhunske performanse i mogućnosti, koje se odnose na kameru, zaslon, bateriju, sigurnost te usluge Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox i mnoge druge.

Galaxy Z Flip korisnicima pruža priliku da uživaju u raznovrsnim opcijama kamere, poput Live Focus i funkcije superstabilnosti te snimanja videozapisa u 4K formatu. Ovaj pametni telefon karakterizira optimizirani sustav sa dvostrukom baterijom koji omogućava više energije, bez zauzimanja dodatnog prostora. Osim brzog bežičnog i ožičenog punjenja, uz specijalnu opciju Wireless PowerShare moguće je bežično napuniti Galaxy Buds slušalice, Galaxy Watch ili čak prijateljev uređaj.

Osim toga, Samsung Knox štiti korisnike i njihov uređaje, primajući mjesečne i tromjesečne izvještaje o sigurnosti. Korisnicima su također na raspolaganju i usluge koje omogućavaju sigurne opcije plaćanja uz Samsung Pay, praćenje zdravstvenog stanja i fizičkih aktivnosti uz Samsung Health, kao i pristup više od 5.000 Samsung i partnerskih pametnih proizvoda putem SmartThings aplikacije.

Galaxy Z Flip bit će dostupan u određenim zemljama od 28. veljače 2020. i to u zrcalno crnoj i zrcalno ljubičastoj nijansi te zlatnoj boji po cijeni od 1380 dolara. 

Za sad nema informacija o tome kad će i po kojoj cijeni biti dostupan u Hrvatskoj. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti