Sve vijesti i rezultati iz esport svijeta, odsad dostupni i putem virtualnog asistenta na pametnom telefonu

SofaScore je već dostupan na AppGallery trgovini, a poznata domaća aplikacija specijalizirala se za pružanje detaljnih podataka i analitike u stvarnom vremenu sa sportskih događaja, liga i prvenstava širom svijeta.

Martina Čizmić | 17.03.2021. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji esporta više neće morati surfati različitim stranicama kako bi saznali najnovije vijesti i rezultate iz svijeta omiljenih videoigara. Naime, Huawei je dogovorio suradnju sa hrvatskim developerima aplikacije SofaScore te aktivirao esport karticu u svom Huawei Asistentu, na kojoj će biti moguće pratiti sve rezultate i vijesti s gaming događaja, liga i turnira širom svijeta.

Broj esport obožavatelja širom svijeta kontinuirano raste, a očekuje se da će se u Europi povećati za 8,2 posto, na 113 milijuna ljudi do 2023. godine. Tržište esporta raste brzo u cijeloj Europi, a procjenjuje se da će globalni prihodi doseći 1,1 milijardu dolara i globalnu publiku od 495 milijuna gledatelja u sljedeće tri godine.

SofaScore je već dostupan na AppGallery trgovini, a poznata domaća aplikacija specijalizirala se za pružanje detaljnih podataka i analitike u stvarnom vremenu sa sportskih događaja, liga i prvenstava širom svijeta. Aplikacija je dostupna na više od 30 jezika i pokriva više od 20 disciplina s preko 20 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. Nova esport opcija pružit će korisnicima Huawei pametnih telefona sve informacije potrebne kako bi bili u toku s najnovijim događajima u tri glavne lige - CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), Dota 2 (Defense of the Ancients 2) i LoL (League of Legends).

Integracijom s Huawei Asistentom korisnici će moći jednostavno pristupiti ‘kartici’ SofaScore Esports, zajedno s mnogim drugim pametnim karticama koje im omogućuju pristup obavijestima i podsjetnicima na temelju personaliziranih potreba – od vijesti i vremenskih prilika do informacija s burze ili aerodroma, ovisno o osobnom izboru korisnika. Korisnici mogu posebno označiti esport igre, timove ili teme koje žele pratiti, a funkcija AI Tips u Huawei Asistentu osigurat će im rezultate i obavijesti u stvarnom vremenu.

SofaScore će također pružiti korisnicima poveznice na prijenose uživo unutar kartica. One se mogu prikazati na više platformi, ovisno o ligi, igri, kategoriji ili vlasniku turnira, dok se prijenosi se obično nalaze na popularnim platformama.

Interes za esportom je u kontinuiranom porastu, a sada se dijelom i ubrzao zahvaljujući tome što mnogi od nas provode više vremena kod kuće. Igrači, entuzijasti i povremeni gledatelji žele s lakoćom pratiti i gledati esport na svojim mobilnim uređajima, posebno mlađe generacije. Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu sa SofaScoreom, korisnicima Huawei pametnih telefona donosimo uzbudljivi svijet esporta. Sada mogu lako pratiti najnovije vijesti i rezultate u stvarnom vremenu putem virtualnog asistenta, istaknuo je Norman Mueller, direktor poslovnog razvoja za Huawei Mobile Services u Hrvatskoj.

SofaScore Esport kartica će na Huawei pametnim telefonima biti dostupna na 21 jeziku: bugarskom, hrvatskom, češkom, danskom, finskom, njemačkom, grčkom, mađarskom, latvijskom, litvanskom, norveškom bokmalu, poljskom, rumunjskom, ruskom, srpskom (ćirilica), slovačkom, slovenskom, švedskom, turskom, ukrajinskom i engleskom.

SofaScore je proizvod prvenstveno usmjeren na pružanje najboljeg korisničkog iskustva u praćenju i uživanja u sportu. Naglasak stavljamo ne samo na slušanje potreba naših korisnika, već i na pružanje dodatnih mogućnosti te stvaranje "wow trenutka". Naše partnerstvo s Huaweijem istinski je dokaz te filozofije. Krenuli smo u esports arenu pružajući najbolje moguće iskustvo za naše sadašnje i buduće korisnike. Esport kartica te odlični rezultati dosadašnjeg korištenja iste dokazuju nam da idemo u pravom smjeru, rekao je Ivan Bešlić, suosnivač i glavni operativni direktor SofaScorea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti