Još jedan način za zaradu: Universal Music Group ulazi na NFT tržište

Kompanija za sebe i svoje glazbenike NFT vidi kao novo tržište na kojem će moći ponuditi svoj sadržaj i stvoriti novi izvor zarade.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.02.2022. / 10:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na NFT tržištu danas se okreće velik i nevjerojatan novac te brojne kompanije s različitih tržišta pokušavaju što prije iskoristiti taj trend kako bi uzeli dio tog digitalnog kolača. Iako možemo naići na sve više kritika NFT-a te su pogotovo gameri pokazali palac dolje takvom novom načinu prodaje sadržaja, činjenica je da se tu okreću milijarde dolara i nitko ne žele propustiti svoju priliku za novim izvorom zarade.

Slika nije dostupna Stručnjak upozorava na opasnosti kupovine digitalne imovine: Je li NFT zaista poput “dot.com balona”?

Ista je stvar i s Universal Music Groupom koji je potpisao partnerstvo s NFT platformom Curio s ciljem razvoja i prodaje kolekcija NFT-a za svoju diskografsku kuću i, naravno, njene glazbenike. U najvećoj glazbenoj kompaniji s ulaskom na to tržište žele povećati mogućnosti prihoda koji trenutačno uvelike ovisi o streamingu.

S obzirom na to da je riječ o NFT-u i virtualnom svijetu, mogućnosti su neograničene. Tu se milijuni okreću prodajom virtualnih tenisica, kuća i brodova koje u biti postoje samo kao nule i jedinice, no cijena im je veća nego da kupite pravu kuću ili jahtu. Curio je kompanija osnovana 2020. godine te su do sada objavili više od 75 tisuća digitalnih memorabilija, umjetnina, ilustracija i slično te surađuju s partnerima iz glazbene i filmske industrije.

Slika nije dostupna Otvoren Muzej NFT-a: Mjesto gdje možete pogledati digitalnu umjetnost u stvarnom svijetu

Putem spomenute platforme, fanovi će moći kupovati službene NFT-e glazbenika, a u suradnji s Curiom razvijat će i poseban digitalni sadržaj poput memorabilija, digitalnih ilustracija i slično. Izvršni potpredsjednik za digitalnu strategiju Universal Music Groupa Michael Nash u razgovoru za medije rekao je kako NFT i Web3 predstavljaju jedinstvenu priliku izdavačkim kućama i glazbenicima koji sada mogu stvarati jedinstvene digitalne proizvode za svoje fanove, bilo da je to glazba, umjetnost ili nešto treće.

Izvor: NY Post
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti