Vozač Tesle vrijeme u prometnoj gužvi kratio na zanimljiv način i pritom zabavljao ostale vozače

Iako, teoretski, vozač Tesle nije ugrožavao nikoga svojim odabirom fotografija i videa, jasno je da baš i nije obraćao pozornost na ono što se događa na cesti.

Martina Čizmić | 18.01.2022. / 14:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Veliki ekrani na našim pametnim telefonima već su nebrojeno puta omogućili osobama iza nas da bez ikakvih problema promatraju što radimo. No, da nije uvijek dobro imati veliki ekran, pogotovo u automobilu, saznao je jedan britanski vozač.

Naime, tijekom zastoja na cesti, kad su automobili blizu jedni drugima, jedan je korisnik Facebooka primijetio zanimljiv "program" na velikom ekranu smještenom u Tesli Modelu S. Kako je vidljivo iz fotografija koje je objavio na svojem Facebooku, vozač Tesle je iskoristio vrijeme za "laganu" zabavu i pregledavanje pornografskog materijala.

Dan Kitchener, koji je snimio zanimljiv prizor, dobro se zabavljao dok je čekao u prometnoj gužvi, a zabavi su se pridružili i njegovi prijatelji na Facebooku svojim komentarima.

Tako su ga, među ostalim, pitali je li ga ovo potaknulo na to da kupi Teslu, na što im je Kitchener odgovorio da što će mu Tesla, kad i ovako sve vidi.

Iako, teoretski, vozač Tesle nije ugrožavao nikoga svojim odabirom fotografija i videa, jasno je da baš i nije obraćao pozornost na ono što se događa na cesti.

To bi ga u budućnosti moglo skupo stajati jer britanska vlada planira ažurirati prometne zakone i uvesti zabranu korištenja ekrana osjetljivog na dodir tijekom vožnje. Tako vozači više ne bi smjeli skrolati kroz popise pjesama, snimati fotografije ili videa ili pak igrati mobilne igre dok voze. Dopušteno bi bilo korištenje pametnog telefona (i drugih ekrana osjetljivih na dodir) samo u slučaju korištenja navigacije.

Hrvatski zakoni, zasad, ne brane korištenje mobilnih telefona u vožnji ako se koristi opcija hands free razgovora. No, nigdje nije navedeno ništa o petljanju po ekranu osjetljivom na dodir koji je ugrađen u sam uređaj. Barem zasad.

Izvor: Daily Mail

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti