Zbog problema s proizvodnjom Apple bi mogao odgoditi novu generaciju pametnog sata

Neočekivani izazovi za Apple Watch. Naišli su na probleme u proizvodnji zbog kojih se taj gadget možda neće pojaviti na tržištu u vrijeme kada je to prvotno planirano.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2021. / 08:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako se bliži Appleova konferencija, sve je više informacija oko noviteta koje možemo očekivati poput novih generacija pametnog telefona i sata. iPhone 13 tako bi, među inim, mogao imati podršku za satelitsku komunikaciju (vjerojatno samo za hitne pozive), dok bi nova generacija Apple Watcha trebala imati malo veći ekran.

Slika nije dostupna Apple za drugi dio godine planira 3 konferencije i brojne novitete

Iako su prva očekivanja bila da će se satovi na tržištu pojaviti nedugo nakon službenog predstavljanja, čini se da će svi koji žele kupiti Apple Watch Series 7 ipak morati sačekati malo više vremena. Naime, jučer se mrežom proširila informacija kako je Apple odgodio proizvodnju nove generacije pametnog sata zbog problema u proizvodnji, odnosno kako su to mediji opisali: “kritičnih izazova u postizanju zadovoljavajućih proizvodnih performansi”. Naime, nakon početne proizvodnje u malim količinama, rezultat je bio razočaravajući, tj. kvaliteta izrade nije bila na nivou.

Prema ljudima upoznatim sa situacijom, a koji su razgovarali s medijima (i pri tome, naravno, zahtijevali da ostanu anonimni), do problema je došlo s novim, kompliciranijim dizajnom, kao i zbog novog senzora krvnog tlaka te opcija za zaštitu od vode.

Trenutačno je proizvodnja sata pauzirana, naglašavaju na stranici Tom`s Guide te bi se trebala nastaviti nakon što se spomenuti problemi riješe. Moguće je kako će zbog problema s proizvodnjom Apple čak odgoditi predstavljanje samog uređaja i to samo dva tjedna prije nego se očekuje konferencija, no veća je vjerojatnost da će ipak predstaviti Apple Watch, no da će njegova prodaja početi kasnije od planirane.

Slika nije dostupna Hoće li budući modeli Appleova sata moći očitati vrijednost glukoze i količinu alkohola u krvi?

Iako iz Applea još nema informacija o konferenciji na kojoj će predstaviti nove uređaje, prema dosadašnjem iskustvu to bi moglo biti u utorak 14. rujna. Sigurno je kako će Cook i ekipa predstaviti novu generaciju iPhonea te, ako ne dođe do odgode, i Apple Watch Series 7. Tvrtka radi i na novim generacijama tableta i računala, no pitanje je hoće li neki od tih uređaja također predstaviti sredinom rujna ili na nekoj odvojenoj konferenciji koju će održati naknadno.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti