Želite isprobati nešto novo? Okušajte se u igrama koje su nastale u samo 48 sati

Isprobajte i druge igre koje su nastale u samo 48 sati i javite nam koje su vam najdraže.

Martina Čizmić | 02.02.2022. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za izradu videoigre ponekad su potrebne godine, stotine ljudi i pozamašan budžet. No, ponekad je dovoljno tek 48 sati tijekom Global Game Jama i dobra ekipa.

Da je i u tako kratkom vremenu moguće napraviti veoma zanimljive igre, pokazali su timovi koji su sudjelovali na Global Game Jamu u Inkubatoru Pismo u Novskoj. Tijekom vikenda iskoristili su svo svoje znanje o programiranju, dizajniranju priče, nivoa, igrivosti pa čak i grafici i glazbi kako bi stvorili videoigre koje možda nisu u rangu s najpopularnijim videoigrama na tržištu, ali nisu ni ništa manje zanimljive.

Ono što je posebno zanimljivo je da su igre - besplatne i možete ih sami isprobati. Dovoljno je odabrati neku od igara sa službene stranice Global Game Jam natjecanja, preuzeti instalacijsku datoteku i krenuti s igranjem.

Pobjednička igra hrvatskog natjecanja, "Odraz" igrača vodi na dvije lokacije koje se mogu igrati paralelno. Jedna je antički hram star 4000 godina, a druga 50 godina stara i napuštena tvornica. Na igraču je da, koristeći i jednu i drugu lokaciju te predmete koje kroz igru skupi, riješi niz zagonetki i uživa u putovanju kroz oba svijeta. 

Jedna od zanimljivijih igara, koju možete igrati u paru je "Gumbo vs. Gumbo" u kojoj dva igrača istovremeno upravljaju glavnim likom - voodoo lutkicom Gumbom. Cilj je održati Gumba na životu, a istovremeno skupiti crvene i plave gumbiće koji predstavljaju njegovu dualnost. Pa ako se želite zabaviti s prijateljem, ovo je zgodna igra koja vas može i naučiti suradnji. 

Isprobajte i druge igre koje su nastale u samo 48 sati i javite nam koje su vam najdraže.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti