10 najbolje plaćenih esportaša u 2018.

Iako većina igrača dolazi iz Azije, moglo bi vas iznenaditi tko se nalazi na samom vrhu.

Martina Čizmić | 22.12.2018. / 14:27

Espot (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Esport postaje sve veća industrija u svijetu. Broj profesionalnih esport timova i sportaša raste iz mjeseca u mjesec, a sve je glasnija i inicijativa koja esport želi uvrstiti u program Olimpijskih igara.

Tome, naravno, treba pridodati i velike (i bogate) sponzore koji su spremni uložiti milijune u esport.

Stoga ne iznenađuje što su i zarade najboljih esportaša iz godine u godinu sve više. Tako se više ne broje u tisućama, već u milijunima dolara.

Za vas smo napravili listu 10 najbolje plaćenih esportaša na svijetu. I ne, na vrhu nije igrač iz Azije. 

Yang "Chalice" Shenyi

Iako profesionalno igra tek od 2016. godine, ovaj je kineski igrač Dota 2 već zaradio više od 6,7 milijuna dolara, od čega 1,09 milijuna samo u ovoj godini.

Jianwei "xNova" Yap

Najbolji malezijski esportaš iza sebe ima zaista uspješnu godinu. Zahvaljujući ulasku u tim LGD Gaming, koji je ove godine pomeo konkurenciju na svim većim natjecanjima, Yap je zaradio 1,09 milijun dolara.

Wang "Ame" Chunyu

Još jedan Kinez i još jedan član LGD Gaminga našao se među najplaćenijih igraima. Igra od 2015. godine, a nakon što je prošle godine zaradio pola milijuna, ove je godine to udvostručio i u džep (ili na račun) pospremio 1,09 milijuna dolara.

Xu "fy" Linsen

Iako je ovaj bivši član Vici Gaminga relativno nov na esport sceni, prelazak u LGD Gaming osigurao mu je ulazak u "društvo milijunaša" i zaradu od 1,09 milijun dolara.

Lu "Sommnus M" Yao

Posljednji lan LGD Gaminga na listi smatra se veteranom esporta. Aktivan je od 2013. i iako se šuškalo kako se planira povući u mirovinu, 2018. mu je bila najuspješnija godina do sad s zaradom od 1,09 milijuna dolara.

Ananthan "ana" Pham

Listi se pridružuje i Australac koji iza sebe ima zaista uspješnu godinu. Tako je u 2018. zaradio 2,25 milijuna dolara. Nije loše za nekoga tko "samo" igra videoigre.

Topias "Topson" Taavitsainen

Prvi Europljanin na listi dolazi iz Finske i dobro je poznat u esport zajednici. Svoje vještine u Dota 2 brusi od osme godine, a u 2018. je zaradio 2,25 milijuna dolara (tek koji dolar više od Phama).

Sebastien "7ckngMad" Debs

Još jedan Europljanin, ovaj puta Francuz, našao se u top 3 igrača. Na sceni je od 2011. godine, no tek je pridruživanjem novoosnovanom timu OG došao do konkretnije zarade. U 2018. ona je iznosila 2,28 milijuna dolara.

Johan "N0Tail" Sudstein

Ovaj Danac dobro je poznat svima koji prate esport. Na sceni je od 2010. godine, a igrao je za neke od najpoznatijih timova u esport svijetu. No, tek nakon što je osnovao svoj tim, OG, zabilježio je i konkretniju zaradu od 2,28 milijuna dolara.

Jesse "JerAx" Vainikka

Najplaćeniji esportaš u 2018. dolazi iz Finske i specijalist je za Dota 2. Na sceni je od 2013. godine, a ove se godine može pohvaliti rekordnom zaradom od 2,29 milijuna dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti