Istraživanje Morgana Stanleya pokazuje kako je prodaja Appleovog MacBooka Air drastično porasla u odnosu na početak godine.

Naime, početkom godine MacBook Air zauzimao je 8 posto ukupne prodaje laptopa Applea, no nakon što su obnovili liniju Aira, prodaja je drastično narasla unatoč tome što ovaj model nema optički drive.

Sredinom godine Apple je obnovio liniju Aira koji od sada ima Thunderbolt, tehnologiju za spajanje ulazno izlaznih jedinica putem jednog kabla.

AppleInsider piše kako je za popularnost MacBooka Air zaslužan dizajn te značajke iPada kao što je instantno 'buđenje' iz sleep modea, te SSD, što s druge strane daje naslutiti da će Apple stanjiti Pro modele, a iz kojih će navodno isto izbaciti optički drive.

Također sve slabija prodaja Mac Pro modela možda daje do znanja da će Apple izbaciti Pro desktop računala i u potpunosti se fokusirati na mobilne produkte.

Zanimljivo je spomenuti i da Apple bilježi 20 posto rasta isporuke osobnih računala, gotovo dvostruko više nego cijela industrija, dok je isporuka u maloprodaji narasla za 18 posto.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju