5 alternativnih alata za izradu prezentacija

Izrada prezentacija nije lagana, mnogo je truda potrebno kako bi se sve posložilo i organiziralo. Naravno uvijek smo u potrazi za čim jednostavnijim i kvalitetnijim načinom. Pogledajte 5 alternativa PowerPointu.

Zimo Zimo Zimo | 28.11.2010. / 11:41

5 alternativnih alata za izradu prezentacija

Izrada prezentacija nije lagana, mnogo je truda potrebno kako bi se sve posložilo i organiziralo. Naravno uvijek smo u potrazi za čim jednostavnijim i kvalitetnijim načinom. Pogledajte 5 alternativa PowerPointu.

Iskreno, mi ne volimo PowerPoint. Zastarjeli efekti, prenatrpanost alatima, odvraćanje pažnje, sve su to nedostatci Microsoftovog PowerPointa, no ima i dobrih strana o kojima nećemo sad. Nakon što smo počeli izrađivati prezentacije na Keynoteu, shvatili smo koliko je jednostvano, zabavno i profesionalnije izraditi i prikazati prezentaciju sa Appleovim Keynoteom.

No ako ne platite jednu od tih dvije aplikacije, preostaje vam potraga za besplatnim ili barem djelomično besplatnim alatima koji će vam pomoći u izradi prezentacija. ReadWriteWeb napisao je odličan post o 5 alternativa Microsoftovom PowerPointu, stoga ih mi prenašamo vama jer mislimo da će vam biti od velike koristi.


1. Prezi


Odličan, vrlo jednostavan alat za izradu prezentacija koji daje poseban značaj vašim prezentacijama -- animacijama. Prezi više nalikuje velikom whiteboardu koji sadrži cijelu vašu prezentaciju. Umjesto standardnih slideova, Prezi zumira sadržaj koji želite naglasiti i dodaje vašim prezentacijama novu dimenziju.


2. SlideRocket


Ovaj web baziran alat za prezentacije izgleda vrlo profesionalno i malo je većeg spektra mogućnosti. Prezentacije izrađene SlideRocketom omogućuju korisnicima komentiranje i odgovoranje na ankete u realnom vremenu. Statistike ugrađene u SlideRocket uvelike povećevaju efektivnost rada. Također, SlideRocket je moguće integrirati sa ostalim aplikacijama poput Google Docs i Flickr.


3. 280 Slides


Korisničko sučelje izgleda kao na Appleovom Keynoteu, pa korisnici Mac-a mogu na jednostavan način sa par koraka napraviti prezentaciju na ovom, također web bazinarom alatu 280 slides. Mali nedostatak koji smo primjetili jest da nema efekata, te je cijeli servis malo spor. No ukoliko nemate vaše računalo kraj sebe, a morate složiti kratku i jednostavnu prezentaciju, ovaj alat će vam u tome pomoći.


4. Google Docs Presentations


O Googleovim Docsima ne treba mnogo pričati. Svi koji su bar jednom koristili Microsoftov PowerPoint upoznati su sa načinom rada Google Docsa. Ovaj alat za izradu prezentacija podržava sve osnovne alate poput dodavanja teksta, linkova, grafike, videa, bilješka, itd. Jedini nedostatak je što Full Screen ustvari nije u potpunosti Full Screen, jer se prikazuje u pregledniku pa uvijek ostaje prikazana alatna traka.


5. Zoho Show


Zoho nudi sve standardne mogućnosti kao i Google Docsi ili PowerPoint, no postoji i jedan korak više. Naime Zoho Show podržava live audio chat sa sudionicima prezentacije. Još uvijek nema podršku za export datoteke koje podržavaju PowerPoint, no moguće je implementirati prezentaciju iz PowerPointa ili OpenOfficea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti