AddThis servis je koji omogućuje dijeljenje sadržaja sa određene stranice, odnosno uz pomoć gumba kojeg je moguće ugraditi na samu stranicu.

Prije tri dana servis je proslavio svoj peti rođendan te povodom toga izradio je vrlo zanimljivu infografiku. AddThis je ujedno i najveća platforma za dijeljenje sadržaja na webu koju koristi preko 10 milijuna stranica, sa dosegom od 1.2 milijarde korisnika mjesečno, te je dostupna na 70 jezika.

Neke od zanimljivih podataka sa infografike su da je dan sa najvećim brojem dijeljenja sadržaja srijeda ujutro, te kako većina ljudi klikne na dijeljeni sadržaj dvije minute nakon što je isti objavljen, odnosno podijeljen.

Zanimljivo je spomenuti i da Twitter bilježi najbrži rast dijeljenja sadržaja a slijede ga Facebook sa svojim 'Like'-om, LinkedIn, StumbleUpon i Tumblr.

Unatoč svim mogućnim novim i najjednostavnije mogućim tehnologijama za dijeljenje sadržaja, korisnici još uvijek najviše koriste metodu copy/paste. Evo i ostalih zanimljivih brojka koju su iznesli AddThis na temelju svojih podataka.

Sviđa vam se ova infografika? Podijelite je sa prijateljima pomoću gumba na početku posta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju