'Afera bendgate': Savija se i Samsungov Galaxy Note 4!

Iz Samsunga su ismijavali Apple zbog savijanja iPhonea 6 Plus, no na YouTubeu objavljen je video u kojem je dokazano da i njihov Galaxy Note 4 ima sličnih problema

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2014. / 07:36

'Afera bendgate': Savija se i Samsungov Galaxy Note 4!

Lewis Hilsenteger jedan je od najzaslužnijih što se u brojnim svjetskim medijima prošlog tjedna proširila afera bedgate – on je na YouTubeu objavio videozapis u kojem je savio iPhone 6 Plus i time ukazao na veliku manu ovog uređaja. Iako su iz Applea objavili kako je (do tada) samo devet osoba prijavilo probleme sa savijanjem novih iPhonea, brojni korisnici, ali i konkurenti počeli su ih ismijavati na društvenim mrežama.

Tako je Samsung objavio videozapis u kojem su se pohvalili s izdržljivošću Galaxya Note 4, dok su na Twitteru prikazali svoj novi telefon Edge (koji ima zakrivljeni ekran) uz poruku kako je ovaj telefon zakrivljen, ali ne savijen, a objavili su i fotografiju modela Galaxy Alpha za kojeg su napisali kako ovaj telefon nema problema s uskim trapericama jer su upravo korisnici koji su nosili uske traperice imali problema sa savijanjem iPhonea. No, čini se da niti Galaxy Note 4 nije toliko izdržljiv kako su se u južnokorejskoj kompaniji pohvalili te je Lewis Hilsenteger objavio video u kojem je, poput iPhonea 6 Plus, uspio rukama savinuti i ovaj smartphone. Hilsenteger kaže kako su ga, nakon objave videozapisa sa savijanjem iPhonea, 'napali' ljubitelji Applea koji su smatrali da nije fer da je taj test napravio samo s Appleovim telefonom pa je odlučio probati savinuti i Galaxy Note 3 i Note 4.

Dok s Galaxy Noteom 3 nije imao problema, model Note 4 savio se na istom mjestu kao i iPhone 6 Plus, iako kod Samsungovog telefona to savijanje nije bilo toliko ozbiljno te je morao uložiti veliki pritisak. Na Mashableu kažu kako bi se pod određenim (velikim) pritiskom svi telefoni mogli saviti, a Hilsenteger je sa svojim testovima pokušao saznati koliki je pritisak dovoljan i koliko često bi se telefoni mogli saviti. On vjeruje da je percepcija svakog proizvođača mobilnih telefona o izdržljivosti njihovih uređaja drugačija i nada se da će videozapisi poput ovih njegovih pomoći kompanijama da u budućnosti naprave još izdržljivije telefone koji se neće moći savijati pod pritiskom. 

Sccreenshot: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti