Suluda vremena u kojima živimo omogućuju nam da saznamo štošta, a ova aplikacija namijenjena je morbidnoj „ekipi“ koja, tko zna iz kojeg razloga, želi znati koliko života još ima pred sobom...

Ne slučajno, aplikacija namijenjena za Appleov iOS 8 objavljena je u listopadu, mjesecu koji završava „eventom“ koji je odavna prisutan na „zapadnoj strani“, a u posljednje vrijeme je zahvatio i naše krajeve. Da, Noć vještica je vjerojatno idealan trenutak za promociju aplikacije koja predviđa, zapravo izračunava, dan kada ćete umrijeti i nudi vam odbrojavanje do kraja vašeg života. Nismo sigurni zašto bi netko takvo što instalirao na svoj iPhone, ali smo poprilično sigurni da ima i takvih. Jedni će cijelu priču shvatiti kao dobru šalu i potrošiti 0,99 američkih dolara, iako developer aplikacije Alaric Cole tvrdi kako je stvar, zapravo, vrlo ozbiljna.

Naime, Cole tvrdi kako njegova aplikacija, znakovitog imena Deadline, koristi novi HealthKit SDK iz novog Appleovog mobilnog operativnog sustava. HealthKit SDK je, naravno, namijenjen praćenju općeg stanja organizma, izračunava brojne zdravstvene parametre, a u kombinaciji s algoritmima kakve koriste osiguravajuća društva kod procjene rizika smrti svojih potencijalnih klijenata nastala je aplikacija Deadline. Cole se, dakako, ogradio, rekavši „ne možemo jamčiti baš točno vrijeme smrti, ali uvjeravam kako je aplikacija poprilično točna“, dodavši „ovo nije morbidno, nego služi da promijenite neke od navika u životu“.

Ako vas kojim slučajem „veseli“ ovako nešto i želite znati koliko vam je života preostalo, aplikaciju Deadline za iOS možete preuzeti s iTunesa.  

Izvor TNW

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju