Akvizicija vrijedna gotovo 200 milijuna dolara: Infobip jača svoju prisutnost u SAD-u preuzimanjem Peerless Networka

Ističu kako Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

Martina Čizmić | 27.07.2022. / 14:01

Silvio Kutić
Silvio Kutić, jedan od osnivača Infobipa (Foto: Zimo)

Infobip se pohvalio još jednom akvizicijom kojom je dodatno ojačao svoju prisutnost na američkom tržištu. Kako su priopćili iz vodnjanske tvrtke, zaključena je akvizicija američke kompanije Peerless Network, globalnog pružatelja usluga glasovne komunikacije preko interneta (Voice over IP). Vrijednost ove akvizicije iznosi oko 200 milijuna američkih dolara.

Ističu kako će Infobipovi klijenti time dobiti pristup tržištu SAD-a putem Peerless Networka koji pokriva 93% američke populacije u 49 saveznih država. Osim toga, Infobip će ponuditi klijentima Peerless Networka pristup svojoj  komunikacijskoj cloud platformi kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnoj razini.

Silvio Kutić Infobip planira daljnji rast na američkom tržištu

Amerika je dom brojnih vodećih svjetskih platformi i poduzeća, tako da učvršćivanje prisutnosti Infobipa u SAD-u ovim preuzimanjem za nas predstavlja značajnu prekretnicu, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa. Potvrda je to naše globalne strategije rasta kako bismo još bolje pomogli tvrtkama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vrijeme uz povećanje pouzdanosti i prodaje. Štoviše, kombiniranje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pomažemo tvrtkama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima diljem svijeta.

Iz Infobipa napominju kako je Peerless Network osnovan 2008. godine te pruža agilna, isplativa i implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja uz vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile potrebe njihovih klijenata, uključujući niz Fortune 500 kompanija.

Infobip i Peerless Network zajedno će ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji s tvrtkama diljem svijeta.

Infobip je vodeća globalna cloud komunikacijska platforma na tržištu s brojnim mogućnostima i globalnim dosegom, što će sada moći iskusiti i naši korisnici. U kombinaciji s našom vodećom voice mrežom, sada nudimo sveobuhvatno mjesto za višekanalnu komunikaciju, rekao je John Barnicle, glavni izvršni direktor Peerless Networka.

Silvio Kutić, jedan od osnivača Infobipa Suosnivač hrvatske IT tvrtke vrijedne nekoliko milijardi eura otkriva zašto ga ne privlači luksuz, ali i koje su dvije aplikacije danas - najsigurnije

Ističu kako Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja. 

U procesu preuzimanja poreznu i financijsku podršku Infobipu pružio je Ernst & Young (EY). Pravni savjetnik vodnjanskoj IT kompaniji bio je Latham & Watkins LLP, a financijski Regions Securities. Financijski savjetnik Peerless Networku bio je Moelis & Company LLC, a pravni DLA Piper.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti