Algebra potpisala partnerski ugovor s britanskim Goldsmithsom i osigurala studentima mogućnost britanske i hrvatske diplome

Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta.

Martina Čizmić | 26.01.2022. / 16:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Visoko učilište Algebra širi svoju međunarodnu suradnju s partnerskim sveučilištima diljem svijeta. Nakon što su potpisali partnerstki ugovor sa francuskim EPITECH-om, kojim je studentima koji odaberu studij na tom smjeru, osigurava dvije istovrijedne diplome - hrvatsku i francusku. 

Slika nije dostupna Pripremaju IoT i AI studij na kojem će studenti studirati u Parizu i Zagrebu i ističu: Budućnost razvoja visokog obrazovanja mora biti u internacionalizaciji

Ovog puta Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu. Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London i Visoko učilište Algebra, brucoši koji upisuju studije ove godine, moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te na taj način steći istovremeno hrvatsku i britansku diplomu.

Kako ističu iz Algebre, suradnja dviju institucija otvara brojne mogućnosti domaćim i stranim studentima kojima će britanska diploma biti značajno pristupačnija, ali ih i dodatno motivirati da odaberu Hrvatsku kao svoju akademsku destinaciju te svojim znanjima i vještinama u budućnosti podupru rast i održivost hrvatskog gospodarstva.

Akademsko partnerstvo rezultat je dvogodišnjeg procesa provjere ishoda učenja studijskih programa i sustava osiguravanja kvalitete Algebre koje su provodili britanski stručnjaci i voditelji studija s hrvatskim kolegama: voditeljima studija i katedri, nastavnicima, asistentima, prodekanicama, odjelom podrške nastavi, međunarodnim prijavnim uredom, ispitnim koordinatorima i ostalim stručnim službama Algebre. Nakon analize studijskih programa, njihovih sadržaja i ishoda učenja te sustava osiguranja kvalitete validacijsko povjerenstvo je ustanovilo da su ispunjeni svi preduvjeti suradnje.

U suradnji s kolegama iz Algebre osigurali smo da akademski programi zadovoljavaju najvišu kvalitetu i standarde, da budu dinamični, slijede razvoj industrije te slijede rezultate najnovijih istraživanja i naprednu praksu održavanja nastave. Uvjereni smo da će studenti uživati u iskustvima učenja koja ovi vrhunski akademski programi uključuju, a koja će ih opremiti vještinama uz koje će napredovati u digitalnom i kreativnom sektoru i donositi toliko željeni napredak u svojim zajednicama, izjavila je profesorica Elisabeth Hill, zamjenica rektorice Goldsmithsa.

Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađat će kolegije na engleskom jeziku. Uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obaveznu provjeru znanja engleskog jezika.

Slika nije dostupna Algebra predstavlja hibridni diplomski program iz podatkovne znanosti s uključenim MITx MicroMasters sadržajima

Visoko učilište Algebra je u dva ciklusa audita sustava osiguravanja kvalitete koje je provela AZVO dobilo najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete. Naša visoko razvijena kvaliteta bila je svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom i zalog za ovaj veliki uspjeh koji smo ostvarili. Tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno smo se uvjerili i u kvalitete svojih partnera iz Londona što nas je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini započnemo provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja. Ti i drugi pristupi koje smo usvojili, a koji su i dijelom razlog zbog kojeg je i dalje britansko visoko obrazovanje u samom svjetskom vrhu, postali su i naša norma u provedbi studijskih programa, istaknuo je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, prilikom svečanog potpisivanja partnerskog ugovora u Londonu.

Cilj ove suradnje je povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre, koji predviđa 2.300 upisanih studenata do kraja 2026., od čega barem 500 stranaca. 

Uistinu smo ponosni na Goldsmithsovo međunarodno partnerstvo i drago mi je što se Visoko učilište Algebra pridružilo našoj globalnoj zajednici. Ovo partnerstvo omogućit će većem broju studenata diljem svijeta pristup diplomi Goldsmithsa te našim dvjema institucijama omogućiti dodatnu nadogradnju i razvoj međusobne suradnje u novim i uzbudljivim područjima. Partnerstvo Goldsmithsa i Algebre osigurat će svim studentima - gdje god studirali - visokokvalitetno, korisno i učinkovito iskustvo učenja. Radujem se međusobnoj suradnji u godinama koje su pred nama, zaključila je prof. Frances Corner, rektorica Goldsmithsa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti