Alternativa Twitteru iz Zuckerbergove kuhinje zvuči jako poznato, no može li privući korisnike?

Za sad nema puno informacija o tome kako će Threads točno funkcionirati.

Martina Čizmić | 04.07.2023. / 09:50

Instagram (Foto: Afp)

Metina alternativa Twitteru, aplikacija za mikroblogove pod imenom "Threads", trebala bi postati dostupna 6. srpnja.

Iako još nema službene najave točnog datuma, "Threads" se počeo pojavljivati u Google Play trgovini u pojedinim europskim zemljama.

Slika nije dostupna Meta priprema novu aplikaciju, a jedan od top direktora kompanije poručuje: "To je naš odgovor na Twitter"

Prema neslužbenim informacijama, u Meti na Threadsu rade od siječnja ove godine, a sama bi se aplikacija trebala integrirati direktno u Instagram i omogućiti objave kratkih poruka.

Thread je mjesto gdje se zajednice okupljaju kako bi raspravljale o svemu, od tema koje vas zanimaju danas do onoga što će biti u trendu sutra. Što god vas zanima, možete pratiti i izravno se povezati s vašim omiljenim kreatorima i drugima koji vole iste stvari — ili izgraditi vlastite vjerne sljedbenike kako biste svoje ideje, mišljenja i kreativnost dijelili sa svijetom, stoji u opisu aplikacije na Google Play trgovini.

Za sad nema puno informacija o tome kako će Threads točno funkcionirati. Na prvi pogled jako podsjeća na Twitter, uz iznimku da je moguće koristiti isto korisničko ime koje se koristi na Instagramu, a što se same tehnologije tiče, koristit će decentralizirani protokol sličan onome koji koriste konkurenti (i alternative Twitteru) Bluesky i Mastodon.

Inače, ako vam Threads zvuči poznato, niste u krivu. Instagram je aplikaciju istog imena lansirao kao aplikaciju za slanje poruka 2019. godine, no samo dvije godine kasnije aplikacija je ugašena.

Instagram Threads Hoćete li je koristiti? Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

S obzirom na to da je nakon posljednje objave Elona Muska o ograničavanju broja tvitova koje korisnici mogu pregledati dnevno, kao i najave da će samo verificirani korisnici moći koristiti alat TweetDeck za planiranje objava tvitova, sve više korisnika istražuje potencijalne alternative.

Za sad su Mastodon i Bluesky među najčešćima. No, možda bi i Threads mogao "ukrasti" kojeg bivšeg tviteraša.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti