Meta priprema novu aplikaciju, a jedan od top direktora kompanije poručuje: "To je naš odgovor na Twitter"

Interno kodno ime za aplikaciju je "Project 92", a njezino javno ime moglo bi biti Threads, temeljeno na internim dokumentima koje je portal The Verge dobio na uvid.

Branimir Vorša | 09.06.2023. / 08:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od Metinih direktora pokazao je zaposlenicima pregled nadolazećeg konkurenta Twitteru, na kojem Meta radi.

Riječ je o novoj samostalnoj aplikaciji, koja će se temeljiti na Instagramu i integrirati s ActivityPub-om, decentraliziranim protokolom društvenih medija, piše the Verge, koji je prisustvovao događaju otkrivanja navedene aplikacije.

Navedeno će teoretski omogućiti korisnicima nove aplikacije da prenesu svoje korisničke račune i pratitelje sa sobom u druge aplikacije koje podržavaju ActivityPub.

Metin glavni direktor za proizvode, Chris Cox, nazvao je nadolazeću aplikaciju našim odgovorom na Twitter. Ta će aplikacija koristiti Instagramov sustav računa za automatsko popunjavanje korisničkih podataka. Interno kodno ime za aplikaciju je "Project 92", a njezino javno ime moglo bi biti Threads, temeljeno na internim dokumentima koje je portal The Verge dobio na uvid.

Čuli smo od kreatora i javnih osoba da su zainteresirani za platformu kojom se razumno upravlja, za koju vjeruju da joj mogu vjerovati i na koju se mogu osloniti za distribuciju, rekao je Cox, zapravo aludirajući na način na koji Elon Musk upravlja Twitterom.

Cox je poručio da je cilj za Metinu nadolazeću aplikaciju sigurnost, jednostavnost korištenja, pouzdanost i osiguravanje da kreatori sadržaja imaju stabilno mjesto za izgradnju i rast svoje publike.

Cox se pohvalio da Meta već ima slavne osobe koje su se posvetile korištenju aplikacije, uključujući DJ Slimea, te su razgovarali i s drugim velikim imenima, uključujući Oprah i Dalaj Lamu.

Na kraju je poručio da je rad na aplikaciji započet u siječnju i da će Meta učiniti aplikaciju dostupnom čim prije će to moći učiniti.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti