Amazon je lansirao besplatnu videoigru koju gotovo nitko ne igra

Amazon je lansirao besplatnu videoigru na Steamu, no za nju gotovo nitko nije čuo.

Martina Čizmić | 29.05.2020. / 11:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad neka velika tehnološka tvrtka odluči ući u svijet videoigara, to je obično velika vijest koju poprate svi svjetski mediji, a igrači s nestrpljenjem čekaju da odigraju prve poteze.

No, jeste li znali da je Amazon prošlog tjedna lansirao videoigru? I to ne bilo kakvu videoigru, već igru u čiji su razvoj uložili značajna sredstva.

Radi se o igri Crucible, koja je besplatna za igranje i dostupna na najvećoj svjetskoj platformi za videoigre, Steamu. U Amazonu ju opisuju kao "besplatnu akcijsku pucačinu koju se igra u timovima", a tijek igre ovisi o izborima koje igrači naprave. Igrači mogu igrati kao "ljudi" ili "izvanzemaljci", a u suradnji sa članovima tima trebaju loviti protivnike, srušiti neprijateljski raspoložene stvorove i pokupiti "essence".

Koliko je igra prošla nezapaženo možda najbolje govori podatak da je dan nakon lansiranja imala oko 25 tisuća igrača, dok je koji dan kasnije taj broj pao na manje od pet tisuća.Danas tu igru igra tek oko tisuću igrača. Za usporedbu, neke od najpopularnijih igara na Steamu redovito imaju milijun ili više igrača.

Problem je što ovakve vrste igara, u koju spada i Fortnite, svoju zaradu temelje na velikom broju igrača koji besplatno igraju, ali kupuju dodatnu opremu u igri, odnosno ako je igra dovoljno popularna, kupuju dodatnu reklamnu robu (odjeća, obuća, različite dodatke za pametne telefone i slično). 

No, za to je potrebno puno više od pet tisuća igrača. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti