Američka turistička meka želi postati svjetska prijestolnica esporta

Da su na pravom putu, pokazuje i to što se upravo u Orlandu nalazi Sveučilište Full Sail, koje u svom vlasništvu ima najveću esport arenu u zemlji.

Martina Čizmić | 09.01.2020. / 13:40

Espot (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Kad čujete ime američkog grada Orlanda, vjerojatno vam je prva asocijacija Disneyland, a potom Florida i turizam. Ovaj američki grad na sjeveru Floride u 2017. godini posjetila su impresivna 72 milijuna turista. No vlasti Orlanda žele još poboljšati te rezultate i privući novu vrstu posjetitelja - esportaše. Točnije, žele Orlando pretvoriti u svjetsku prijestolnicu esporta.

Sportska komisija Orlanda pokrenula je internetsku stranicu koja bi organizatorima esport događanja trebala maksimalno olakšati organizaciju događanja. Na taj način žele privući još više esport natjecanja i esportaša u svoj grad.

 

 

Da su na pravom putu, pokazuje i to što se upravo u Orlandu nalazi Sveučilište Full Sail, koje u svom vlasništvu ima najveću esport arenu u zemlji. Osim toga, u gradu se nalaze i druge velike sportske dvorane koje bi mogle ugostiti velike turnire.

Gradonačelnik Buddy Dyer svoju je potporu dao na Twitteru, gdje je napisao kako je Orlando već vrhunska sportska destinacija te je na pravom putu da postane globalna destinacija za esport događanja.

 

 

Tko zna, možda i koji hrvatski turistički grad odluči produljiti sezonu i proširiti ponudu nekim esport događanjem. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti