Američki Kongres svojim zaposlenicima zabranio instalaciju popularne aplikacije na službene uređaje

Od prošlog tjedna 19 saveznih država barem je djelomično blokiralo aplikaciju na uređajima kojima upravlja država.

Hina | 28.12.2022. / 08:22

Društvena mreža TikTok
Društvena mreža TikTok - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Administracija Zastupničkog doma američkoga Kongresa obavijestila je zastupnike i osoblje u utorak da se zabranjuje kineska aplikacija TikTok na službenim uređajima.

Aplikacija se smatra "visoko rizičnom zbog niza sigurnosnih problema", naveo je glavni administrativni službenik Zastupničkog doma (CAO) u obavijesti svim zastupnicima i osoblju poslanoj u utorak, kao i da se TikTok mora izbrisati sa svih uređaja kojima upravlja Zastupnički dom.

Slika nije dostupna Američki zakonodavci poduzimaju drastične mjere zbog kojih se TikToku ne piše dobro

Ovaj potez uslijedio je nakon što su američke savezne vlasti odlučile zabraniti TikTok, u vlasništvu tvrtke ByteDance Ltd. sa sjedištem u Pekingu, na vladinim uređajima.

Od prošlog tjedna 19 saveznih država barem je djelomično blokiralo aplikaciju na uređajima kojima upravlja država iz straha da bi kineska vlada mogla koristiti aplikaciju za praćenje Amerikanaca i cenzuriranje sadržaja.

Financijski okvir od 1,66 bilijuna dolara, usvojen prošli tjedan za financiranje američke vlade do 30. rujna 2023., uključuje odredbu o zabrani aplikacije na uređajima kojima upravlja savezna država, a stupit će na snagu kada predsjednik Joe Biden potpiše zakon.

Zabrana društvenih mreža Novi pokušaj potpune zabrane jedne od najpopularnijih društvenih mreža

Uz usvajanje financijskog okvira koji je zabranio TikTok na uređajima izvršne vlasti, CAO je surađivao s Odborom za upravu kako bi implementirao sličnu politiku za Zastupnički dom, rekao je u utorak za Reuters glasnogovornik glavnog administrativnoga službenika.

U poruci se navodi da će svi biti kontaktirani u vezi s uklanjanjem TikToka s uređaja i da će ubuduće biti zabranjeno preuzimanje te aplikacije.

TikTok nije odmah odgovorio na zahtjev da komentira novo pravilo.

Američki zastupnici iznijeli su prijedlog za provedbu zabrane aplikacije u cijeloj zemlji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti