Odbor za pravosuđe američkog Senata u četvrtak je glasao da se prisili šefove Facebooka i Twittera da svjedoče o tome kako se upravlja kontroverznim sadržajima na njihovim platformama.

Taj odbor u kojem republikanci imaju većinu glasao je da se izda 'subpoena' za Marka Zuckerberga i Jacka Dorseya. Datum saslušanja nije utvrđen.

Republikanski senator Ted Cruz, član odbora, tvitao je da se šefove velikih tehnoloških kompanija "treba smatrati odgovornima za miješanje u izbore".

 

 

Oni su već ranije satima svjedočili pred zastupnicima Kongresa.

Republikanci ih optužuju da onemogućavaju konzervativna stajališta, što kompanije niječu.

Optužbe su se pojačale prošli tjedan nakon što su Facebook i Twitter ograničili širenje neprovjerenog članka iz New York Posta o demokratskom predsjedničkom kandidatu Joeu Bidenu.

Izvješće tog lista temelji se na elektronskoj pošti koja je navodno pronađena na prijenosnom računalu koje je Bidenov sin Hunter zaboravio a sugeriraju da je Joe Biden iskoristio svoj položaj kada je bio potpredsjednik SAD-a kako bi se njegov sin obogatio.

Trump i neki visokopozicionirani konzervativci napali su Twitter optužujući ga da pokušava braniti Bidena koji je zanijekao bilo kakav prijestup.

Drugi su mediji pak doveli u pitanje autentičnost sadržaja na laptopu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju