Tvrtka za mobilnu sigurnost - Lookout, objavila je kako aplikacija FaceNiff omogućuje korisnicima da putem WiFi mreže haknu profil Facebooka.

'Aplikacija koja radi na Android telefonima spojenim na WiFi mrežu omogućuju tzv. 'one-touch-hacking' , istaknuo je to osnivač Lookouta Kevin Mahaffery.

Naime, ova tehnika već je poznata iz Firesheep dodatka za Firefox na mobilnim uređajima no FaceNiff omogućuje još jednostavniji način kako haknuti nečiji Facebook profil.

No osim Facebooka, FaceNiff omogućuje i ulazak u profile Twittera, YouTubea, Amazona i poljske društvene mreže Nasza-Klasa, piše Cnet. Mahaffey također ističe da se čak i šifrirane WiFi mreže mogu haknuti pomoću aplikacije FaceNiff.

Kako bi se zaštitili od ovih, sigurno ne ugodnih situacija, Mahaffey kaže kako bi svi trebali uključiti https:// prije nego otvaramo stranice koje često posjećujemo, a u Facebookovom slučaju to je moguće uključiti unutar Korisnički račun - postavke korisničkog računa - sigurnost korisničkog računa. Tu provjerite da li vam je uključena opcija 'Sigurno pregledavanje'.

Thnx to @chamaea

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju