Angela Ahrendts, najplaćenija osoba u Appleu, otkrila je što je ključ njezina uspjeha

Angela Ahrendts imala je uspješnu karijeru u modnoj industriji prije nego što je postala najbolje plaćena osoba u Appleu. Kaže kako je tajnu svojeg uspjeha otkrila tek kada je trebala održati jedan govor.

N.C. | 16.01.2018. / 13:29

Angela Ahrendts (Foto: AFP)
Angela Ahrendts (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Angela Ahrendts starija je potpredsjednica u Appleu zadužena za maloprodaju i internetsku trgovinu, a njezina je godišnja plaća u 2017. iznosila 24,2 milijuna dolara i bila je najveća od svih zaposlenika te kompanije.

Tek kada su je zatražili da na Ball State Universityju održi govor, Angela Ahrendts, danas najplaćenija osoba u Appleu, kaže kako je počela razmišljati o tome što stoji iza njezina uspjeha. Zaključila je kako su je u karijeri vodile vrijednosti koje ima usađene u sebi, poput suosjećanja, skromnosti i ambicioznosti.

"Da to shvatim, trebalo mi je, eto, 20 godina moje mladosti, 30 godina radnog iskustva i pet mjeseci intenzivnog razmišljanja o tome", kazala je Ahrendts.

Prvo je radila u modnoj industriji, a između ostalog radila je na vodećim pozicijama za Donnu Karan i Burberry. Kada ju je šef Applea Tim Cook nazvao 2014., trebao je nekog za maloprodaju.

"Pomislila sam: Moj život je savršen. Zašto? Zašto?" kazala je i rekla kako su je impresionirale Cookove vrijednosti, a ne financijska ponuda ili vizija razvoja proizvoda.
Zato se pridružila Appleu kao starija potpredsjednica za maloprodaju i online trgovinu.

Napravila je reorganizaciju poslovanja u kojoj je naglasak bio na povezanosti među ljudima. Cilj nije bio povećati zaradu od prodaje, već dizajnirati trgovine tako da se potiče društvena interakcija.

"Znam da smo napravili sjajan posao za druge generacije", istaknula je Ahrendts jedno prilikom.

Appleovim zaposlenicima šalje tjedne videoporuke u kojima im daje potrebne informacije i potiče ih. Zaposlenici su tim porukama dali visoke ocjene pohvalivši ih kao prirodne.

"Vaše srce nikada vas neće dovesti u zabludu: u poslu, odnosima s drugima, obitelji", kaže najbolje plaćena osoba u Appleu, piše Business Insider.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti