AOC predstavio super brzi mini LED monitor namijenjen gamerima kojima je svaka sekunda bitna

Za sad nije poznato kad bi i po kojoj cijeni ovaj monitor mogao biti dostupan u Europi ili u Hrvatskoj. Iz AOC-a su samo rekli kako će cijena nešto varirati od regije do regije.

Martina Čizmić | 10.01.2022. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na prošlotjednom sajmu CES 2022. brojne su tvrtke predstavile nove uređaje i tehnologije koje bi mogle obilježiti ovu godinu. Tako je AGON by AOC predstavio AGON PRO AG274QGM, super brzi mini LED monitor koji ima zanimljive mogućnosti, a najviše bi se mogao svidjeti gamerima.

Naime, AG274QGM dolazi s veličinom dijagonale od 68,6 centimetara (27”), IPS panelom s QHD rezolucije (2560 x 1440 piksela), stopom osvježavanja od 300 Hz te podrškom za NVIDIA G-SYNC ULTIMATE i NVIDIA Reflex Analyzer. 

Igre koje koriste NVIDIA Reflex API smanjit će ulazno kašnjenje dinamičkom sinkronizacijom Geforce GPU-a s CPU-om, tako da gameri mogu brže postići ciljeve, brže reagirati i preciznije “ciljati”. NVIDIA-in Reflex Analyzer paket može raditi u paru s monitorima i ulaznim uređajima koji podržavaju NVIDIA Reflex, što će korisnicima omogućiti da točno vide kolika je njihova ukupna stopa kašnjenja sustava i prilagode svoje poteze.

AG274QGM-ov IPS panel širokog spektra osigurava široke kutove gledanja i visoku točnost boja, a podržan je patentiranom kalibracijom boja od strane NVIDIA-e. MiniLED pozadinsko osvjetljenje monitora sastoji se od 576 zona koje se mogu zatamniti, što monitoru omogućuje postizanje VESA DisplayHDR 1000 certifikata za privlačne žarke vizuale i duboku crnu boju. NVIDIA G-SYNC ULTIMATE tehnologija osigurat će korisnicima prednosti promjenjive brzine osvježavanja kako bi se eliminiralo titranje i zastajkivanje. Štoviše, smanjuje ulazno kašnjenje čak i kada su omogućene značajke visoke vjernosti kao što je realističan HDR. Ugrađeni G-SYNC modul nudi varijabilni overdrive, gdje je odaziv piksela optimiziran za promjene u stopi osvježavanja. AG274QGM omogućuje gamerima da istinski uživaju u iskustvu, uz ništa manje od idealne brzine kadrova.

NVIDIA Reflex Analyzer modul detektira klikove koji dolaze od gaming miša i mjeri vrijeme do promjene piksela (npr. bljesak pištolja) na zaslonu. Za veću fleksibilnost u svakodnevnoj uporabi, AG274QGM dolazi s četiri USB 3.2 porta, dajući korisnicima izravnu povezanost za njihove periferne uređaje kao što su tipkovnica ili miš. Zeleno označen USB port među njegovim priključcima namijenjen je integraciji s NVIDIA Reflex Analyzerom.

Za sad nije poznato kad bi i po kojoj cijeni ovaj monitor mogao biti dostupan u Europi ili u Hrvatskoj. Iz AOC-a su samo rekli kako će cijena nešto varirati od regije do regije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti