Apple Pay dostupan klijentima PBZ-a korisnicima Visa Inspire kartice

Apple Pay radi na iPhoneu SE, iPhoneu 6 i novijim modelima te pametnom satu Apple Watch

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.08.2019. / 14:08

Apple Pay (Foto: AFP)

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas svojim klijentima, korisnicima Visa Inspire debitne kartice donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatni način plaćanja koji je brz i praktičan.

Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Appleovim poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Iz Cupertina stiže i Apple Pay, usluga za plaćanje putem iPhonea Napokon je Apple Pay dostupan i u Hrvatskoj

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupnju u trgovinama Apple Pay radi na iPhoneu SE, iPhoneu 6 i novijim modelima te na pametnom satu Apple Watch. Online kupnja, u aplikacijama i na web-stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, jednostavna je pomoću dodira Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a. S uslugom Apple Pay nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom u ili nakon 2012. sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem ili Touch ID-om na novom MacBooku Pro.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti