Apple planira pokrenuti vlastitu inačicu Street View usluge

Kao što to i uvijek je u Appleovoj praksi, kompanija je i nakon ovogodišnjeg WWDC-a za dan kasnije ostavila još jedan dodatni novitet. Radi se...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 10.06.2015. / 21:58

Apple planira pokrenuti vlastitu inačicu Street View usluge

Kao što to i uvijek je u Appleovoj praksi, kompanija je i nakon ovogodišnjeg WWDC-a za dan kasnije ostavila još jedan dodatni novitet. Radi se o novosti vezanoj uz korištenje njihovih Karata, točnije dodatku na postojeću Maps aplikaciju koji omogućuje pregled ulica u 3D načinu (po uzoru na Googleovu Street View uslugu). Prisjetimo se, kompanija je na jučerašnjem eventu najavila prikaz javnog prijevoza unutar svojih Karata, a objavljen je i popis lokacija na kojima će se ubrzo obavljati snimanje njihovim vozilima. 

Sudeći prema tom popisu koji bi uskoro trebao dobiti svoj nastavak, Appleova vozila će se moći vidjeti u Engleskoj, Irskoj i SAD-u, a osvježivanje liste se očekuje svaki mjesec. Strani blogovi pišu kako će se Apple držati Googleove prakse zamućivanja tablica automobila i lica prolaznika tako da će vjerojatno navigacija kroz Appleov Street View biti slična onoj kod Googlea. 

Izgleda da je Apple odlučio baciti rukavicu u lice svima onima koji su 2012. kritizirali njihove Karte zbog loše kvalitete, no ipak ovu najavu treba uzeti s dozom opreza i nadati se da će ovaj put obaviti posao dostojan najvrjednijeg brenda na svijetu. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti